Amatör Mücadele SporlarıBoks

2017 Boks Geceleri Başlıyor İşte İlk Yayın Ve Kanalı!

jack-degale

15 Ocak Pazar akşamı saat 23:20’den itibaren TV8 ekranlarına gelecek New York boks gecesi tarihi karşılaşmalara sahne olacak.

Süper Orta Sıkletin Kralı Kim Olacak?

Gecenin ana maçında süper orta sıkletin iki büyük şampiyonu; İsveçli WBC dünya şampiyonu Badou Jack ile İngiliz olimpiyat ve IBF dünya şampiyonu  James DeGale ringe çıkacak. Bir çok boks otoritesine göre dünyanın en iyi iki 76 kilo boksörü olan Badou Jack ve James DeGale, bu sıkletın tartışmasız en iyi boksörünü belirlemek üzere kozlarını paylaşacak.

jack-degale-tv8_boks

İki Büyük Şampiyon Karşı Karşıya

33 yaşındaki Badou Jack uzun yıllardır dünyanın en önemli süper orta sıklet boksörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Muhammed Ali ve Mike Tyson gibi Müslümanlığı seçerek adından ABD’de bu konuda da söz ettirmişti. WBC dünya şampiyonluğunu 2 yıldır kimseye kaptırmayan Jack, aynı zamanda gecenin organizatörlerinden 49-0 ile efsane şampiyona dönüşen Floyd Mayweather’ın en çok değer verdiği boksörlerinden biri. İsveçli şampiyonun kariyerinde Anthony Dirrell, George Groves ve Lucian Bute gibi dünya yıldızlarına karşı çok önemli galibiyetleri bulunuyor. Jack’in rakibi DeGale ise bu sıkletin bir diğer büyük şampiyonu. 2008’de olimpiyat şampiyonu olduktan sonra profesyonel boksa geçen İngiliz boksör son 13 maçını üst üste kazanarak büyük sükse yaptı. Kariyerinde olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra, Britanya ve Avrupa şampiyonlukları da bulunan DeGale, geçtiğimiz yıl ulaştığı dünya şampiyonluğunun ardından şimdi de bu sıkletin tartışmasız 1 numarası olarak zirveye çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Avni Yıldırım’ın Kaderi Bu Maçta Çizilecek!

Milli gururumuz Avni Yıldırım WBC sıralamasında dünyanın en iyi 3. süper orta sıklet boksörü konumunda bulunuyor. Jack-DeGale mücadelesi aynı zamanda Avni Yıldırım’ın bu yıl çıkması beklenen dünya şampiyonluk maçındaki rakibinin kim olacağını da belirleyecek olması açısından tarihi önem taşıyor.

Bu Kadar Mı? Hayır!

Gecenin ikinci ana maçı bir diğer dev mücadeleye sahne olacak. Porto Rikolu Jose Pedraza ve Amerikalı Gervonta Davis, süper tüy sıklette IBF dünya şampiyonluğu için kozlarını paylaşacak.

 pedaza-davis_tv8_boks

Onları Yenebilen Yok!

Porto Rikolu şampiyon Pedraza, profesyonel kariyerine start verdiği 2011 yılından beri kimseye kaybetmiyor. Çıktığı 22 maçın tümünü kazanan Pedraza’yı bu kez oldukça zorlu bir rakip bekliyor. Porto Rikolu şampiyonun bu karşılaşmadaki rakibi 22 yaşındaki Amerikalı boksör Gervonta Davis’i de şu ana kadar yenmeyi başarabilen yok. 16 maçta 16 galibiyeti bulunan “Tank” lakaplı Amerikalı, biri hariç karşısına çıkan tüm rakiplerini nakavtla mağlup ederek büyük sükse yaptı. Bu sıkletin en önemli yükselen yıldızı konumunda bulunan Davis, bu karşılaşmada henüz 22 yaşında olmasına rağmen dünya şampiyonluğuna ulaşarak tarihe adını yazdırmanın hesaplarını yapıyor.

Kadınlar Dünya Şampiyonluk Maçı Nefes Kesecek

Gecenin bir diğer önemli mücadelesi ise kadınlarda dünya şampiyonkum mücadelesi. Porto Rikolu şampiyon boksör Amanda Serrano, unvan koruma maçında Meksikalı Jasmin Rivas ile WBO süper horoz sıklet dünya şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek.

boks_tv8_ammanda_serranano

Orta Sıklette Yenilgisiz Boksörler Çarpışacak

New York boks gecesinin bir diğer önemli mücadelesinde iki yenilgisiz yıldız isim ringe çıkacak. Orta sıkletin en önemli yükselen boksörlerinden, “Ukrayna Aslanı” lakaplı Ievgen Khytrov, Amerikalı Immanuwel Aleem ile WBC gümüş kemeri için karşı karşıya gelecek. 14 maçta 14 galibiyeti bulunan 28 yaşındaki Khytrov, müthiş nakavtlarına bir yenisini eklemek için ringe çıkarken, 17 maçlık kariyerinde yenilgi yüzü görmeyen Aleem ise favori Khytrov karşısında yenilmezlik serisini sürdürmeye çalışacak.

khytrov-aleem

TV8 Ekranlarında Yayınlanacak

ABD’nin New York şehrindeki 19 bin kişilik Barclays Arena salonunda gerçekleşecek gece, 15 Ocak Pazar akşamı saat 23:20’den itibaren, O Ses Türkiye’nin hemen ardından TV8 ekranlarında olacak.

[fvplayer src=”https://fightclub.com.tr/wp-content/uploads/2017/01/JACK-DEGALE-PROMO.mp4″ splash=”https://fightclub.com.tr/wp-content/uploads/2017/01/badou-degale-video-kapak.jpg” width=”600″ height=”338″]

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
14 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
selman
selman
7 yıl önce

15 ocak olacaktı sanırım

boss
boss
7 yıl önce

mac 14 ocak degil mi 15 ocak (aralik yazilmis yanlis yazilmis) aksami banttan mi yayin? yani abd de 15 ocak sabahi 4 te (5 olabilir yaz saati) baslamasi lazim

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
7 yıl önce

ocak ayı yazacaktı. bazen eli sürçüyor insanlık hali 🙂

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
7 yıl önce

aynen maç ayın 14 ünde banttan izleyeceğiz galiba. ama alıştık zaten benim için sıkıntı yok 🙂

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
7 yıl önce

maç bana ortada geçermiş gibi geliyor. iki tarafta sanki diğerine çok üstünlük kuramaz gibi(ko gelmezse). james degale, jack e göre çok daha hızlı ama biraz savruk ve bazende avuç içi yumruklar atan bir boksör. saldırırken gardını çok açıyor hatta gard almıyor. badou jack daha kontrollü saldıran bir boksör ve savunmasını da daha çok beğeniyorum. güzel bir maç olacağından eminim ama… Devamını oku »

About Billions
About Billions
7 yıl önce

Ben degalein kazanacağını düşünüyorum. Jacke kıyasla daha hareketli ve giriş çıkışları çok iyi bence Ringi de iyi kullanıyor. Jack daha çok yakından dövüşüyor iyi savunma yapıyor ama degaleden daha hantal bence. Gervonta Davisi çok beğendim gerçekten çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum bu maçı da kazanır bence.

Prorsum
Prorsum
7 yıl önce

Bu gervonta davis fena çocuk yakın sikletlerde joseph diaz ve diego de la hoya da çok yetenekli boksörler
badou jack vs james degale maçı bence de ortada geçer puanlama bekliyorum

safkan
safkan
7 yıl önce

bu bodua jack normal bir boksördü floydun gecesinde alt kart bi maç yaptı, ondan sonra floyd bunu himayesine aldı şampiyon geziyor. son maçındada lucian buteyi bariz bir şekilde yenmişti beraberlik verdiler şaşırmıştım. degale alır gibi geliyor ama boduada floydun fırınında pişiyorsa seviye atlamış olabilir, puana gideceği kesinde umarım haksızlık olmaz ve hakeden kazanır, biz de sabah 7 de rahat rahat… Devamını oku »

safkan
safkan
7 yıl önce

modelleri diyorsan onları corona kiralamıştır, google amcaya corona’s models yaz bakalım. bunlar hep sonerin(conan) eseri, kendi gibi herkesi çapkınlaştırdı.

safkan
safkan
7 yıl önce
Reply to  safkan

müzmin bekar.

amir khan
amir khan
7 yıl önce

floyd jack ten son kez parayı götürüp kemeri sahibine iade edecek.de geale bu sıkletin en iyisi.

jack in kariyerinde ise çoğu maçta masa hakemlerinin etkisi görüldü.

Cemal Atalay
Cemal Atalay
7 yıl önce

Gözüm takıldı bu corona ve tecate (girls) kızları çok güzel gerçekten. Jack iyi bir boksör sanırım diğer boksör hakkında pek bilgim yok bilmeden yorum yapmak istemem. Ama jack te tam bir boksör duruşu var. Güzel bir gece ve zevkli maçlar olması dileğiyle. İyi seyirler…

ali aliyev
ali aliyev
7 yıl önce

ortada gecer gibi geliyor bana . degale daha teknik ve hareket kabiliyeti daha iyi ama zaman zaman cok dagnik bir boksor , jack tan 1 adim daha iyi bir boksor ama ben yinede jackin kazanicagini dusunuyorum hem ev sahibi olmasindan hemde cok dissiplinli,toplu bir boksor , dissiplinden asla kopmuyor, bu avantaj olucaktir onun icin zaman zaman degale nin dagnikligini dusunursek.… Devamını oku »

Başa dön tuşu
14
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.