Boks

2020 Tokyo Olimpiyatlarında Boks Var mı Yok mu? Açıklandı

500 gün kala açıklama geldi.

2016 Rio olimpiyatlarında patlak veren AIBA’nın şikeli maçları sonrası 6 hakem görevden uzaklaştırılmış ve ortalık to duman olmuştu. Daha sonra ABD kökenli federasyonlardan yardım istenmiş ve maçlar çeyrek finalden sonra başka hakemlerle devam etmişti. Dünya plimpiyat komitesi daha sonra karar alarak boksu yönetimler ve ciddiyetleri değişmezse boksu 2020’ye almayacağı açıklaması yapmıştı.

Yeni yapılan açıklamada Japonya’da 50 branşta maçların yapılacağı ve içlerinde boksun da olduğunu duyurdu. 2020’de boks da olacak. Boks şile birlikte Karate’nin de Tokyo olimpiyatlarında ilk kez yer alacağını da bildirelim.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
14 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
FOREMAN
FOREMAN
5 yıl önce

İlk önemli maçı 33 34 demi olur jashuanin ? :D:D hahaha klitcko,parker,whyte ve povetkin gibi rakipleri stiverneyle falan karıştırdın galiba.Ayrica jashua İtalyan boksörlere yaptı maçı finalde bana gore maçı İtalyan kazandı.Furyyi bilmem ama usyk jashuaya karşı şansı çok az.

Telephone4944
Telephone4944
5 yıl önce
Reply to  FOREMAN

Kliçko ve Povetkin yaşlıydı Kliçkonun yaşı 42 iydi o maça çıkınca Parker ve Dillian Wht ta 5 yıldız boksör oldukları tartışılır…

GGG
GGG
5 yıl önce

Boks tarihteki en eski olimpik sporlardan biridir. Olimpiyatlarda olmaması söz konusu bile olamaz. Ama Aiba’da birşeylerin acilen değişmesi gerekiyor, tıpkı Türkiye Boks Federasyonunda olduğu gibi

Conan
Conan
5 yıl önce
Reply to  GGG

boks bence en etkili savunma sporlarından da biridir. gençlerimizi wing chun, funku gibi kolpa uzak doğu sporlarıyla zehirliyorlar. gençlerin bu kolpa sporcuklar yerine boksa yönelmeleri daha iyi olur.

Amatorofosyonel
Amatorofosyonel
5 yıl önce
Reply to  Conan

Dediğinde lafmı şimdi. Kritik anlarda masa başı oyunu ve şike yapılmadıktan sonra ingiliz ve amerikalı destekli sporcuların ne işi var orda. Onlarda olmayınca zaten kim napsın boksu, su balesi gibi bişey olur.

GGG
GGG
5 yıl önce
Reply to  Conan

Haklısın dayi, boks en etkili, aynı zamanda da en zor savunma sporudur. Benim boks yaptığım salona gelen gençler 2 antrenmandan sonra kaçıp muay tay denen kolpa spora geçiyorlardı. Hepsi aynı, muay tay, kik boks, funku vs. Bu kolpa sporlar yüzünden ülkemizde boks gelişmiyor. En kral kik boksçu, sıradan bir boksörle 2 raund sparring atamıyor. Ama gel gör ki, ülkenin her… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
5 yıl önce
Reply to  Conan

Yanlış bir bakış açısı. Ne için dövüş sporlarıyla ilgileniyorsun? O önemli. Kavgada adamların ağzını burnunu kırmak istiyorsan boksa gidersin. Ama spor yapayım, yaparken keyifli olsun. Aynı zamanda gösterişli hareketleri de olsun diyorsan uzakdoğu sporları yaparsın. Yani bu gençlerin tamamı kavga, dalaş, dövüş için bu sporları yapmıyor. Tanıdığım boksörler, kickboksçular hep ona buna dayılık yapan, güçsüzü ezen tiplerdi. Uzakdoğu sporlarında sana… Devamını oku »

GGG
GGG
5 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Bizim ülkemizde kickboks muay tay denen sporla uğraşanların büyük çoğunluğu, millete artistlik yapan, egosunu tatmin eden tipler. Benim tepkim bu algıya, uzakdoğu sporları tabiki bir yaşam felsefesini de içinde barındırıyor. Ancak dövüş bazlı düşündüğümüzde wing çun ve funku gibi sporlar boks kadar etkili sporlar değil, ve bizim ülkemizde dövüşmek isteyenlerin boks değil de bu sporları yapmaları üzücü. Uzakdoğu sporlarını da… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
5 yıl önce
Reply to  GGG

seninde söylediğin gibi kickboks ve muaythai yapanların büyük çoğunluğu hayırsız oluyor. ama boksu bu listeye katmıyorsun. boks sporunun yaşam felsefesi içerdiğini sanmıyorum 🙂 kickboks ve muay thai ın uygulayıcılarına ne gibi bir etkisi varsa boksun kide aynı. kung fu nun sayısız farklı stili var. wing chun u bende beğenmiyorum ama kung fu wing chun dan ibaret değil. shaolinleri yeteri kadar… Devamını oku »

GGG
GGG
5 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Hocam laf yine döndü dolaştı low kick muhabbetine geldi. Mayweather’ın MMA muhabbeti olduğunda bu konuda çok tartışmıştık seninle tekrat o konuya girmek istemiyorum 🙂 Boksu kick boks ve muay tay ile bir tutma fikrine katılmıyorum. Boks olimpik bir spordur daha çok profesyonellerin sporu. Hiç yoktan antrenman temposu olarak bile çok daha ağır bir spor. Muay taycı olmak kolay, 6 ay… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
5 yıl önce
Reply to  GGG

şimdi bende cevap vereceğim konu uzayacak. istersen konuyu burada kapatalım 🙂 ille de cevap ver diyorsan ayrı tabi

GGG
GGG
5 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Bir soruya ne cevap vereceğini merak ediyorum. Dediğim gibi madem wing çun funku şaolin falan çok etkili dövüş sporları, neden milyon dolarlık maçların yapıldığı MMA’de bu branştan sporcular yok. Wing çun şaolin sokak içindir, MMA’de göz çıkarmak ısırmak parmak atmak falan yok gibi klasik bir cevap olmasa sevinirim. Mantıklı bir yorum bekliyorum

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
5 yıl önce
Reply to  GGG

shaolinler zaten müsabakalara katılmıyor. yaşam felsefelerinden dolayı. ama katılan oldu mu? oldu. yi long var. izleyebilirsin. buakaw ı bile yenmiş biri. maçlarının çok büyük kısmını kazanmış büyük bir dövüşçü. maç içerisinde gardını açıp çenesini falan yumruklattırıyor 🙂 shaolinler ringe çıksa daha nice dövüşçüler izleriz de yapmıyorlar. wing chun bana kalsa en zayıf dövüş sporlarından biri. yukarıya da beğenmediğimi yazdım zaten.… Devamını oku »

GGG
GGG
5 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Karate ve taekwondoya lafım yok. Georges St-Pierre bile kyokushin karate kökenli bir dövüşçüdür. Ben bu wing çun şaolin funku tarzı şeylere takılıyorum. Bir wing çun antrenmanı izledim canlı, adamlar saatlerce ellerini birbirlerine sürüp anlamsız hareketler yapıyorlar, karşılarına bir boksör çıksa tek krojede işini bitirir. MMA’de uzakdoğu dövüş sporları alt yapısından olanlarda karate yada taekwondo kökenli isimler, bir wing çuncu şaolinci,… Devamını oku »

Başa dön tuşu
14
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.