Boks

Fırat Arslan Almanya’da Ringe Çıkıyor!

fırat arslan

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, Almanya’nın Ludwigsburg kentinde kemer maçına çıkıyor.

Bu maçı alırsa hedef yeniden dünya şampiyonluğu. Ayın gece Özlem Şahin de dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak.

7 Kasım akşamı Bosnalı boksör Goran Delic’e karşı yumruk sallayacak olan boksörümüz Fırat Arslan, WBC (Dünya Boks Konseyi) Avrup-Asya kemeri için mücadele verecek. Eski şampiyonlardan Luan Qrasinici ve ekibinin düzenleyeceği boks galası aynı zamanda sosyal bir yardımlaşma amacı taşıyor. Gecenin gelirinin bir bölümü ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak. Birçok dalda şampiyonlukları bulunan Rakip Delic, bugüne kadar yapmış olduğu 27 karşılaşmadan sadece bir tanesini kaybederken, onu da efsanevi şampiyonlardan Kübalı Gomez’e karşı yapmış.

SOSYAL YARDIM İÇİN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU REDDETTİ

Şampiyon boksörümüz Fırat Arslan, bu maçı alması durumunda gelecek maçının dünya şampiyonluğu için olacağını belirterek, “Bana Rus boksör Grigory Drodz’un menajerinden dünya şampiyonluğu için maç teklifi geldi. Onun tarihi de Ludwigshafen’de yapacağım sosyal yardım maç tarihine yakın bir zaman diliminde olduğu için bunu reddetmek zorunda kaldım. Çünkü ben yıllardan beri ihtiyaç sahibi çocuklar için çalışmalar yapıyorum. Bu yapacağım maçın gelirinin bir bölümü de o çocuklara gidiyor. Şayet ringe çıkmasaydım verdiğim sözü de tutamamış olacaktım o yüzden dünya şampiyonluk teklifini reddettim. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyorum ki gelecek yıl Rusya’da bir dünya şampiyonluk maçına çıkacağız. Tüm boksseverleri Ludwigshafen’deki maçıma gelerek bizlere destek olmalarını bekliyorum” dedi.

ALYAZ: “TEK YENİLGİSİ FIRAT’A KARŞI”

Dövüş sporları yazarı ve boksörümüzün basın danışmanı Vedat Alyaz, şu anki WBC yarı ağır sıklet dünya şampiyonu Grigory Drodz’un 41 maçta tek yenilgisinin bulunduğunu belirterek, “Şimdi tahmin edin Rus boksörün tek yenilgisi kime karşı? Evet, Drodz’un tek yenilgisi boksörümüz Fırat Arslan’a karşı gerçekleşmiş. 2006 Yılında Stuttgart’taki Porsche Arena’da yapılan karşılaşmada boksörümüz Drodz’u beşinci rauntta teknik nakavtla yenerek bir tarih yazmıştı. Bu karşılaşma aynı zamanda Rus rakip için bir rüştünü ispatlama maçı da olacak. Çünkü gerçekten dünya şampiyonu olduğunu kanıtlamak için boksörümüzden daha iyi olduğunu tüm dünyaya kanıtlaması gerekiyor bu yüzden de bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Ancak bizim de buna karşı taktiklerimiz olacaktır tabi ki. Ancak her açıdan çok ilginç bir karşılaşma olacağı kesin. Boks dünyasının gözü kulağı o karşılaşmada olacaktır” diye konuştu.
Aynı gecede bayanlarda dünya şampiyonluğunu uzun yıllardan beri elinde bulunduran başarılı boksörümüz Asiye Özlem Şahin de ringe çıkacak. Boksörümüzün kemerini bugüne kadar karşısına çıkan hiç kimse alamadı. Özlem Şahin, önüne geleni devirirken, rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

0 0 votes
Article Rating

Salim Gömürgen

Salim Gömürgen Haber Editörü

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
4 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
liston
liston
8 yıl önce

Ben Fırat Aslanın boks stilinden bir şey anlamadım. Yıllarca boks maçları izlerim. Boks ile alakalı yerli yabancı çok fazla dergi kitap okudum fakat Fırat Aslan’ın boks stilinden birşey anlamadım. Elleriyle yüzünü kapatarak yürüyerek rakibinin üzerine gidiyor. Fakat dayanıklı ve cesur başka bir özelliği yok.

muhsin
muhsin
8 yıl önce

liston kardeş vallah bu yorumun üzerine başka bir yorum haram olur çok dogru vallah

hayemaker
hayemaker
8 yıl önce

liston çok haklısın bu kadar cok yumruk alıp elını kapatıp napmaya calısıo anlamıyorum bende ve hıc begenılcek bı yanı yok fırat arslanın o kadar yumruk alıyokı ınsan uzuluyo cidden biraz arthur abraham cinsi dovusmeye calısıo ama abraham atakta yapıo fırat abıden atak goremıyoruz valla..

yawsef
yawsef
8 yıl önce

Mesafesini koruyabilen uzun kolları olan ve teknik bir boksör karşısında hüsrana uğrar, ama taktir edilmesi gereken şey, cesareti azmi ve biryerlere tutunabilmesi …

Başa dön tuşu
4
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.