Boks

Las Vegas’da Dev Heyecan Geride Kaldı! Gecede Neler Yaşandı Neler…

Floyd vs. Berto

Heyecanla beklenen Floyd Mayweather vs. Andre Berto gecesi Las Vegas’tan yayınla Kanaltürk ekranlarında başladı. Bu muhteşem geceyi Bilgehan Demir anlattı.

Johnny Gonzalez vs. Jonathan Oquendo
Gecenin ilk karşılaşması Johnny Gonzalez ve Jonathan Oquendo arasında gerçekleştirilen 10 roundluk karşılaşma oldu.

Karşılaşmanın ilk roundu çok hızlı başladı. Johnny Gonzalez, roundun sonuna doğru rakibi Oquendo’yu knockdown etti. Fakat Oquendo çabuk toparladı ve maça tekrar dahil oldu. İlk round Gonzalez’in oldu. 2. roundda Johnny Gonzalez’in sağ kaşında bir deformasyon meydana geldi. 2. roundda Jonathan Ouendo çok iyi bir performans sergiledi ve roundun sonlarına doğru bu sefer de Oquendo, Gonzalez’i knockdown etti. Bu knockdown öyle böyle değildi, az kalsın nakavtı getiriyordu. Fakat Gonzalez toparlandı ve maça devam etti. Oqunedo durumu eşitledi. Karşılaşmanın üçüncü roundu da yine sert geçti. Fakat bu sefer ipleri eline alan tekrar Johnny Gonzalez oldu. Karşılaşmanın dördüncü roundu ortada geçti. Beşinci round, diğer roundlara göre daha sade geçti. Altıncı roundda da durum farksız değildi. İlk roundlardaki sertlik bu roundlarda pek hakim değildi. Yedinci round biraz daha hareketli geçti. Dokuzuncu roundun ortasında Gonzalez doktor kontrolüne gitti fakat maça devam etti. Çok sert başlayan bu karşılaşmada herhangi bir nakavt gerçekleşmedi. Karşılaşma tam 10 round sürdü. 10. roundun sonunda ise bu muhteşem karşılaşmayı kazanan taraf Jonathan Oquendo oluyor.

Badou Jack vs. George Groves – WBC Dünya Süper Ortasıklet Unvan Maçı
Gecenin ikinci karşılaşması Badou Jack ile George Groves arasında gerçekleşti. Karşılaşmada WBC’nin Dünya Süper Ortasıklet unvanı ortadaydı. Badou Jack, ilk kez unvan koruma maçına çıkıyordu.

Karşılaşmanın ilk roundu sakin başladı fakat roundun sonuna doğru maç kızıştı. Badou Jack, attığı sert yumrukla birlikte George Groves’u yerde bıraktı ve knockdown etti. Fakat Groves çabuk toparladı ve maça tekrar dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci roundu, diğer rounda göre daha yumuşak geçti. Üçüncü round ortada geçti. Karşılaşmanın dördüncü roundunda sporcular yine sertleşmeye başladılar. Yüzlerde de hafif deformasyonlar oluşmaya başladı. Karşılaşmanın beşinci roundu da sert geçti. Altıncı roundda George Groves karşılaşmaya öyle bir dahil oldu ki az kalsın Badou Jack’i vurduğu darbeler ile nakavt edecekti. Round bu şekilde son buldu. Yedinci roundda Badou Jack maça dahil oldu ve sert yumruklar atmaya başladı. Sekizinci roundda George Groves ipleri neredeyse tamamen eline almış gibiydi. 9. roundda Badou Jack, maçı kendi tarafına çevirdi ve daha sert dövüşmeye başladı. 10. round çok sert fakat ortada geçti. Her iki boksör de birbirine orantılı yumruklar atıyordu. Karşılaşmanın 11. roundunda da herhangi bir nakavt gelmedi ve karşılaşma 12. rounda kadar gitti. 12. roundda da herhangi bir nakavtın gelmediği karşılaşma puana gitti. 12. roudundun sonlarına doğru maç çok çekişmeli bir hal aldı. Ve Masa hakemlerinden gelen puan sonuçlarına göre karşılaşmayı kazanan taraf Badou Jack oldu. Böylelikle de unvanını korumuş oldu.

Roman Martinez vs. Orlando Salido – WBO Dünya Süper Tüysıklet Unvan Maçı
Gecenin üçüncü karşılaşması Roman Martinez ile Orlando Salido arasında gerçekleşen WBO Dünya Süper Tüysıklet unvan karşılaşması oldu. Karşılaşma 12 round üzerinden değerlendirilmek üzere başladı.

Karşılaşmanın ilk roundunda boksörler birbirini tartıyordu. Karşılaşmanın ikinci roundunda maç kızışmaya başladı. Bu erken nakavtın habercisi olabilirdi. Bu roundun galibi Orlando Salido oldu. Karşılaşmanın üçüncü roundunda her ne kadar itiraz etse de Roman Martinez knockdown oldu. Ama çabuk toparlayıp tekrar maça dahil oldu. Roundun son saniyelerine doğru Roman Martinez, rakibine vurduğu darbe ile rakibine diz çöktürdü. Bu çöküş neredeyse nakavtı getiriyordu. Salido, zor bir şekilde toparlayıp maça devam etti. Daha sonra baskısını arttırdı Roman Martinez ama round son buldu bu arada. Dördüncü round çok sert başladı. Her iki boksör de ölümüne yumruk atıyordu. Fakat bu roundda da nakavt gelmedi. Beşinci roundda Roman Martinez neredeyse maçta hiç etki etmedi. Bu sırada Orlando Salido da yumruklarına devam ediyordu. Her iki boksör de çok yorulmuştu. Altıncı round, beşinci roundu aratmıyordu. Yedinci roundda Salido ipleri iyice eline aldı. Her attığı yumruk Martinez’i iyice sarsıyordu. Bu roundun galibi Orlando Salido oldu. Sekizinci round yine çok sert geçti fakat yine de herhangi bir nakavt gerçekleşmedi karşılaşmada. Dokuzuncu round da diğer roundlar gibi çok sert geçti fakat yine nakavt yoktu. Maç çok kritik geçmesine rağmen 10. roundda da nakavt gelmedi. Karşılaşmanın 11. roundunda ipler Roman Martinez’in eline geçti. Öyle ya da böyle bu sert ve muhteşem karşılaşmada herhangi bir nakavt meydana gelmedi ve karşılaşma 12 round sürdü. Karşılaşmanın sonucu artık masa hakemlerinden gelecek olan puana bağlıydı. Gelen puan sonuçlarına göre karşılaşmayı kazanan taraf yoktu. Çünkü hakemlerin verdiği karara göre karşılaşma berabere bitti. Kemer de Roman Martinez’de kalmış oldu.

Floyd Mayweather vs. Andre Berto – WBC/WBA Dünya Süper Yarı Ortasıklet Unvan Maçı
Ve Floyd Mayweather’ın Mayıs ayından sonra ilk kez çıktığı maça geldi sıra. Karşılaşmada Andre Berto ile karşılaştı. Bu büyük karşılaşmada WBC/WBA Dünya Süper Yarı Ortasıklet unvanları ortadaydı.

Karşılaşmanın ilk roundunda sporcular birbirlerini tarttı. Fakat roundun kazananı Floyd Mayweather oldu. İkinci roundda da rakipler birbirini daha tartamamıştı. Üçüncü roundda Floyd Mayweather knockdown oluyor gibiydi fakat olmadı. Karşılaşmanın dördüncü roundu da sert geçti. Karşılaşmanın beşinci roundunda da Berto, Mayweather’ın peşinden koşmaya devam ediyordu. 6. round çok sert başladı. Berto’dan da Floyd’dan da net yumruklar geliyordu. 7. round yine çok sert geçti. Round bitiminde sözlü tartışma içerisine girdiler. 8. round yine sert durumda geçti. Floyd Mayweather, daha yakın dövüşmeye başlamıştı. 9. roundda çok sert yumruklar yine havada uçuşuyordu. 10. roundda Floyd Mayweather iyice disiplin kaybına uğramıştı. Dövüşürken bir yandan da ağız tartışması yapıyorlardı. Hakem maçı durdurup “Artık çenenizi kapatın!” uyarısında bulundu. 10. round böyle son buldu. 12 roundluk karşılaşmanın 11. rounduna kadar gelmiştik. 11. roundda Floyd Mayweather tam bir şovmen oldu. Yumruklar hala çok sertti fakat tarafların nakavt olmaya niyeti yoktu. Ve 12. rounda gelindi artık. Andre Berto’nun son şansıydı bu round. Ve bu 12 rounluk karşılaşma sona erdi. Karşılaşmanın kazananı masa hakemlerinden gelecek olan karar ile belli olacaktı. Masa hakemlerinden gelen sonuçlara göre kazanan taraf Floyd “Many” Mayweather oluyor.

Floyd vs. Berto

“The Money” (Para) lakaplı Floyd Mayweather, bugüne kadar profesyonel olarak yaptığı 48 maçın 26’sını nakavtla kazandı. Mayweather, son galibiyetiyle, hayat hikayesi film yıldızı Sylvester Stallone’u üne kavuşturan “Rocky” filmine ilham olan yenilgisiz şampiyon İtalyan asıllı Amerikalı Rocky Marciano’nun 49-0’lık rekorunu egale etme başarısını gösterdi. 31 yaşındaki Berto’nun ise kariyerinde 30 galibiyeti ve 3 yenilgisi bulunuyor.

Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı izleyenler arasında bir çok ünlü Hollywood ve NBA yıldızıyla birlikte boks dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Floyd vs. Berto

Las Vegas’ta yaşayan Mayweather, maç öncesinde yaptığı açıklamada, kazanması halinde boksu bırakacağını belirterek, basketbol maçlarını salonlarda izleyerek ve dünya turuna çıkarak yaşamını sürdüreceğini bildirdi.

Yaptığı son maçtan 32 milyon dolar kazanan Mayweather, yüzyılın müsabakası olarak belirtilen bir önceki maçında Filipinli Manny Pacquiao’yi yenerek 250 milyon dolar elde etmişti. 600 milyon dolar tutarında ciro yapılan tarihi karşılaşmadan sonra Pacquiao da 120 milyon doların sahibi olmuştu. Floyd Mayweather, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerine sahip bulunuyor.

0 0 votes
Article Rating

Salim Gömürgen

Salim Gömürgen Haber Editörü

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
10 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
behzat
8 yıl önce

yha floyd boksörmü adam 12 roundu kacarak oynadı zaten masa hakemleri ve baglı oldugu ülke amerika tabi kazanır mk bu mac hileli aynı manny pacue macı gibi bu macta şikeli bu floydu ancak gennady gollovki tarihten siler anca o onu yakalr mnk

Ege
Ege
8 yıl önce

Resmi olarak bıraktığını açıklamış. Bence bırakmaz diyodum ama bıraktı. Çünkü beyler 38 yaşında adamın sağlıgı daha önemli tamam çok para kazanıyor çok şımarık olabilir ama şağlık daha önemli dünyada ilk 10 boksör sıralamasına girer o kadar parada ailesine bir ömür yeter bu adamda kötü çocukluk gecirdi hatırlatırım ..

yücel
yücel
8 yıl önce

Ben bu adamın hiç bir maçından keyif alarak izlemedim bu güne kadar isterse 250 maç kazansın umrumda degil .

Soner
Soner
8 yıl önce
Reply to  yücel

floydun maçlarının zevksiz olduğuna katılıyorum. bu züppeyi ben de karaktersiz, sonradan görme, parasıyla hava atan, lümpen bir kıro olduğu için hiç sevmiyorum. ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. adam iyi bir sporcu. çok hızlı. yenebilen kimse yok. pacman diye abartılan adamı izledik hep birlikte. floyda adam gibi bir yumruk vuramadı. berto bile ondan daha iyi mücadele etti. bir m.ali, tyson,… Devamını oku »

ege
ege
8 yıl önce
Reply to  Soner

kardeşim adam çok zeki beyni ile mücadele ediyor siz hala yumruk diyosunuz gidin öner kardeşerli izleyin olar çok iyi yumruk atıyor önce zeki olucaksın bak muhammed ali ye ultra hızlı oda çok para kazandı..

muhsin
muhsin
8 yıl önce

iş başa düştü 40 kilo zayıflayıp onu yenmek bana düştü 😀

DEONTAY WİLDER
DEONTAY WİLDER
8 yıl önce
Reply to  muhsin

Senin yine 40 kilo düşmen yeterli
Benim onun ağırlığında olabilmem için 56 kilo düşmem gerek 🙂

DEONTAY WİLDER
DEONTAY WİLDER
8 yıl önce

Floydu ne kadar sevmesekte çok iyi bir boksör

muhsin
muhsin
8 yıl önce

haklısın vallah adam sinir bozucu bir teknikle dövüşüyor ama ne yapması gerektiyini çok iyi biliyor

Başa dön tuşu
10
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.