Amatör Mücadele Sporları

2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Türkiye Öyle Bir Başvuru Yaptı ki!

karate-olympic-ioc

2016 Rio olimpiyatları bu yaza damga vuracak. Ancak öncesinde 2020 Tokyo için Türkiye öyle bir başvuru yaptı ki! Federasyon yetkilileri dünyada çok önemli başarılar sergilediğimiz spor branşı olan Karate için resmi başvuru yaptık. Boks, Güreş ve Tekvando olimpik sporlar arasında yer alıyor ancak Karate henüz bu oyunlara alınmadı. Başvuru tüm dünyada büyük bir yankı buldu.

  • Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, karate branşının 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yer alacağına inandığını kaydetti.

  • Elde edilen başarıda birçok etkenin bulunduğuna vurgu yapan Kobaş, Adil bir yönetime sahibiz.

  • Milli takım sporcularını doğru seçmemiz, seçilmesine şans tanımamız, herkese eşit bir şekilde yaklaşmamız büyük önem taşıyor.

  • Karatenin olimpiyat oyunlarına alınması için çok çaba sarf edildiğini anlatan Kobaş, İnanıyoruz ki, karate olimpiyatta yer aldığı zaman sporcularımız muhakkak en iyi şekilde ülkemizi temsil edecektir.ifadesini kullandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu,  Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi’nin önerdiği 5 spor branşın olimpiyat oyunlarına alınmasını prensipte kabul etti. Aralarında karatenin de bulunduğu resmi karar Ağustos ayında açıklanacak.

IOC, Lozan’da yaptığı yönetim kurulu toplantısında aldığı flaş bir kararla Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi tarafından önerilen 5  spor dalının oyunlarda yer alması hakkında son kararı vermek üzere. Tokyo da buna göre karate, beyzbol/softbol, sportif tırmanış, su kayağı ve sörf oyunlarda boy gösterecek.

Konu hakkında Dünya Karate Federasyonu (WKF) resmi twitter hesabından karatenin Tokyo 2020’ye bir adım daha yaklaştığını yazarken IOC Yönetim Kurulu kararına göre Tokyo 2020’de altı kumite (üç erkek, üç bayan) ve erkek-bayan katada toplam 60 sporcu yarışacak. Oyunlara eklenen 5 spor dalında 18 kategoride toplam 474 sporcu mücadele edecek.

Resmi açıklamanın Ağustos ayında Rio’da düzenlenecek IOC Genel Kurulu sonrası yapılacağı öğrenildi. Ancak genel kurulda yönetim kurulu kararının aksi yönde bir karar çıkma olasılığı bulunmuyor. Olimpiyatlara girme arzusu yıllardır süre gelen karatenin özellikle 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları için yoğun çabası nihayet mutlu sonla bitecek gibi.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.