Amatör Mücadele Sporları

2020 Tokyo Olimpiyatlarında Karate Yer Alacak Mı?

tokyohaber3_TX7SP

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, olimpik programa eklenecek 4 branş için bowling, beyzbol-softbol, karate, squash, wushu, paten, sportif tırmanış ve sörf dallarını önerdi.

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nın programına eklenecek 4 branş için yarışacak 8 spor dalını belirledi.

Komite, olimpiyat programına eklenecek 4 branş için yapılan 26 aday daldan 8’ini belirledi. Komitenin değerlendirmeye alınmasına karar verdiği branşlar arasında bowling, beyzbol-softbol, karate, squash, wushu, paten, sportif tırmanış ve sörf yer aldı.

Bu branşların uluslararası federasyonları, 22 Temmuz’a kadar tam başvuru dosyalarını komiteye teslim edecek, ayrıca 7-8 Ağustos’ta Tokyo’da yapılacak mülakatlara katılacak. Eylül ayında ise komite, programda yer almasını talep ettiği spor branşlarını Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) bildirecek.

2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları programının son hali ise gelecek yıl ağustos ayında Brezilya’nın Rio de Janeiro  kentinde yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamında düzenlenecek olan IOC Genel Kurulu’nda belirlenecek.

0 0 votes
Article Rating

Salim Gömürgen

Salim Gömürgen Haber Editörü

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.