Amatör Mücadele Sporları

Güreş Heyecanı Döşemealtı’nda Başladı!

2880-tatli-12-helvaci-yagli-pehlivan-guresleri-4232-950px

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri, 54’ü başpehlivan olmak üzere yaklaşık 600 güreşçinin katılımıyla başladı.

Döşemealtı Belediyesi Yeniköy Stadyumu’nda düzenlenen organizasyonda küçük boy, teşvik, tozkoparan, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta boy, büyük orta boy güreşleri yapılıyor.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin bölgede çok sevildiğini ve belediye olarak bu yıl 10’uncusunu düzenlediklerini ifade etti.

Yağlı güreşlerin her geçen yıl daha çok geliştiğini anlatan Genç, ata sporuna verilen değerlere katkı sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Genç, bölgede nar üretiminin çok fazla olduğunu dile getirerek,  “Nar üretimi ve ihracatında rekolte olarak yüksek bir bölge burası. Bizler de yağlı güreşlerde hem bölgenin narını tanıtmak hem de ata sporuna olan sevgiyi artırmak için bu tür organizasyonlar düzenliyoruz” dedi.

Döşemealtı 10. Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne üst üste 2 kez dünya şampiyonu olan Taha Akgül, tarihi 654. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu ve milli güreşçi gençler dünya üçüncüsü Yunus Emre Dede onur konuğu olarak katıldı.

Etkinliğe katılan 54 başpehlivan, kırmızı-beyaz tişörtler giyip Türk bayrağı taşıyarak, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerin anısına ellerindeki Türk bayraklı balonları havaya bıraktı.

Öte yandan, etkinliğe katılan 600 güreşçi için ortalama bin 200 ton yağ kullanılacağı bildirildi.

0 0 votes
Article Rating

Salim Gömürgen

Salim Gömürgen Haber Editörü

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
1 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
DEONTAY WİLDER
DEONTAY WİLDER
8 yıl önce

Benim memlekette başladı güreşler tüm pehlivanlara başarılar.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.