BoksYazarlar

Amatörün Kralı Profesyonel Ringleri Darmaduman Etti

Lomachenko İmkansızı Başardı 3. Maçında Profesyonelde Şampiyon Oldu!

WBO tüy sıklet unvan maçında Vasyl Lomachenko, maç öncesi yenilgisiz olara ringe çıkan Gary Russell Jr.’ı 12 round sonrasında üç hakemden ikisinin kendisi lehine yaptığı puanlama sonrası mağlup etmeyi başararak, henüz 3. Profesyonel karşılaşmasında dünya şampiyonu olmayı başararak bu alanda yeni bir rekora imza atmış oldu.

12 round boyunca çekişmenin ve ringde gerilimin yaşandığı karşılaşma da Vasyl Lomachenko, rakibine nazaran daha çok puan alıcı yumruk atan ve maç içerisinde daha fazla aksiyon arayışında olan boksör olarak göze çarpan taraftaydı. Dönem dönem rakibini zor anlara düşürebilecek anlar yakalayan Lomachenko, özellikle 11. Roundda vurduğu aparkat ile birlikte rakibini knok-down edebilecek anı yakalasa da sonunu ulaşamadı.

Her iki boksörün de birbirlerini sıkıca tarttığı ve zaman zaman taktik mücadelesi şeklinde geçen bu maçın 12 roundunun sonrasında bir hakem 114 – 114 verirken, diğer iki hakem 116 – 112 Lomachenko lehine tercih yapınca şampiyonluk, Ukraynalı Olimpiyat madalya sahibi boksöre  gitmiş oldu.

Son iki Olimpiyattan altın madalya kazanma başarısı gösteren, Amatörde çıktığı 400 e yakın karşılaşmada yalnızca 1 tek mağlubiyet elde ederek bu alanda da çok büyük bir kariyeri arkasında barındıran Lomachenko, profesyonelliğe geçiş yapmasının ardınan derhal dünya şampiyonluğu için ringe çıkmak istediğini kaydederek bu açıdan zama kaybetmeden dünya sıralamasına çok yüksek bir giriş yapmıştı.

Henüz, ilk karşılaşmasında Uluslar arası şampiyonluk sahibi olan boksör, ikinci maçında ise dünya şampiyonluğu için ringe çıkma fırsatı elde etmişti. Tecrübeli rakibi Orlando Salido karşısında, tecrübe eksikliğine yenik düşen boksör, buna karşılık bu maçtan çıkardığı dersler ile geri adım atmadan kendisine sunulan yeniden unvan maçı teklifini kabul etti ve yenilgisiz Gary Russell’ın karşısına çıktı. Ekibi ise başta Top Rank şirketi onun için daha alt seviye de birkaç  maç yapmasını ve sonra unvan için ringe çıkmasını önermişse de o bunu kabul etmemişti.

Bu maç öncesi 24 galibiyeti bulunan Russell, hiç de küçümsenmeyecek bir boksör olduğunu 12 round boyunca hissettirmesine karşılık, Ukraynalı Lomachenko ise de kumaşının ne kadar kaliteli olduğunu ispatlayarak ünvanın yeni sahibi olmayı başardı.

Spor tabiri ile deplasmana çıkan Lomachenko, karşılaşmanın haklarını elde eden rakibi Russell;’ın şirketi Golden Boy’ın organizasyonunda, rakibinin topraklarında bu maçı kazanırken, başta Avrupa’nın Doğu kesimi olmak üzere birçok amatör ve yolun başında olan profesyonel boksöre de umut olacak bir resital izletmiş oldu.

 

Koray ŞARKAYA   (24.06.2014)

0 0 votes
Article Rating

Salim Gömürgen

Salim Gömürgen Haber Editörü

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
1 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
fsater
fsater
9 yıl önce

helal olsun güzel bir masal başlamış onun için

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.