Boks

Dev Federasyon Tarih Mi Olacak? Eski Şampiyon Bu Davayı Kazanırsa Evet!

Konu Başlıkları

trout-wboUzun yıllardır süper yarı orta sıkletin en önemli isimlerinden ve eski dünya şampiyonlarından ünlü ABD’li boksör Austin Trout, haklı bir sebep olmaksızın dünya sıralamalarından atıldığı ve Muhammed Ali Boks Kanunu’nun da bu süreçte çiğnendiği iddiasıyla WBO aleyhine 40 milyon dolar tazminat talepli dava açtı.

Aralık 2013’te Erislandy Lara’ya puanla mağlup olduktan sonra WBO sıralamasına girmeyi talep eden Trout, 9. sıradan WBO listesine girmiş, daha sonra 13 aylık bir süre içinde Daniel Dawson, Luis Gradeja, Luis Galarza ve Joey Hernandez’i mağlup ederek 4. sıraya kadar yükselmişti.

O dönemde şampiyon olan Demetrius Andrade’nin boksa ara vermesi, sıralamada 1 ve 2. sırada bulunan Canelo ve Miguel Cotto’nun WBC orta sıklet unvanı için ringe çıkması, 4. sıradaki Michael Soro’nun da kontrat problemleri nedeniyle ringe çıkamayacak durumda olması nedeniyle unvan maçı hakkını elde edeceğini düşünen Trout, dünya sıralamasından gerekçe gösterilmeden atıldığını ve yerine Liam Smith’in geçirildiğini iddia ediyor. (Smith daha sonra John Thompson’ı mağlup ederek boştaki unvanı kazanmıştı)

Trout ve Cotto 11. Rauntta “Allah Ne Verdiyse”

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]PLACE_LINK_HERE[/youtube] .

WBO Başkanı Paco Valcarcel, Porto Riko Gazetesi El Vocero’ya yaptığı açıklamada, WBO unvanının boşa çıktığı dönemde (Eylül 2015) Austin Trout’un Joey Hernandez’le ringe çıkmak üzere imza attığını ve Liam Smith ile ringe çıkacak durumda olmadığını, bu nedenle Smith’e rakip olarak sıkletteki diğer şampiyonları olan (NABO şampiyonu) John Thompson’ı atadıklarını, o dönemde Trout’un sıralamaya girmek için başvuruda bulunmuş olması halinde kendisine unvan maçı hakkı verileceğini, fakat böyle bir başvuru gelmediği için WBO yönergelerine göre almaları gereken aksiyonu aldıklarını ifade etti.

WBC İflastan Dönmüştü

2004 yılında unvanının haksız yere elinden alındığını ve Roy Jones’a verildiğini iddia eden Alman boksör Graciano Rocchigiani, WBC’ye 31 milyon dolarlık bir dava açmış ve mahkeme sonunda Alman boksörün haklılığı ortaya çıkmıştı. WBC bu meblağı ödeyemeyeceğini ve iflasa sürüklendiğini açıklarken, o dönem WBC’nin başkanı olan Jose Suleiman’ın girişimleriyle iflas durumunda hiç bir ödeme alamayacağına ikna olan Rocchigiani, federasyonla uygun bir ödeme planı üzerinde anlaşmış ve böylece WBC batmaktan kurtulmuştu.

Şimdi Austin Trout’ın mahkemeyi kazanması halinde de WBO iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalacak, keza Porto Riko merkezli federasyonun böyle bir meblağı ödemesinin mümkün olmadığı öngörülüyor.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

For the thousands in attendance and the millions watching around the world.

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
6 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce

parker a hala işe yaramaz adam diyenler var. parker 24 yaşında takam ve ruiz i yenerek dünya şampiyonu oldu. joshua gibi charles martin ile dövüşerek değil. beğenip beğenmemek size kalmış ama parker kemerini sonuna kadar hak ederek kazanmış bir boksördür.

GENNADYMUSTAFA
GENNADYMUSTAFA
6 yıl önce

parker işe yarazmaz deyil de çok parlak bir gelecek vaad etmiyo, ÖR: KLİÇKO,FURY,JOSHUA,WİLDER Bu tip kralların içine giremez, Parker ın en max yapabileceği şey LUİZ ORTİZ,POVETKİN,DAVİD HAYE,PARKER BU GURUBA GİRER…
Kötü bir boksör kesinlikle deyil,ancak çok parlayan bir şampiyon da deyil.

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  GENNADYMUSTAFA

öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim ortiz, povetkin ve david haye bu yazdığın boksörlerden daha alt seviyede mi acaba? 🙂 haye, ortiz ve povetkin wilder dan daha mı kötü. ya da joshua dan? wlad bu adamları boy avantajını kullanabilme yeteneği sayesinde yendi. joshua nın eski haye veya povetkinle yapacağı maçların wlad maçları gibi geçeceğini sanıyorsan yanılıyorsun. yazdığın boksörlerin arasında ciddi… Devamını oku »

About Billions
About Billions
6 yıl önce

hakim olduğum bi konu değil. olay sürecini de takip etmedim. içeriği bilmiyorum ama burada yazan şekilde geliştiyse olay, trouta ekmek çıkmaz gibi geliyor bana.

Big George
Big George
6 yıl önce

Çok fazla federasyon ve kemer olduğunu düşündüğüm için kapanmasından yanayım. Bu benim boks kalitesini arttıracağını düşündüğüm bir sonuç olur. Bu nedenle WBO’nun ne kaybedeceği umurumda bile değil, para basıyorlar zaten.

Sebastian heiland
Sebastian heiland
6 yıl önce

Eğer bır derede 2 balık kavga ediyorsa bilinki o dereden ingiliz geçmiş.
Edie hörne gene yapmış yapacagını..wlad-aj. Maçında yaptıgı gibi..

Başa dön tuşu
6
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.