Boks

Mikey Garcia Tarih Yazdı! Lipinets’i Adeta Domine Etti!

WBC Hafif Sıklet Şampiyonu Mikey Garcia hedefinin pound for pound listesinde ilk sırada olmak olduğunu söylemişti. Bu sabaha karşı yapılan maçta bu hedefine bir adım daha yaklaştı.

Garcia, Rus Sergey Lipinets’i 117-110, 117-110 ve 116-111 ortak kararla mağlup ederek IBF süper hafif sıkletin yeni şampiyonu oldu. Mikey Garcia böylece tüy sıklet, süper tüy, hafif ve süper hafif sıklette şampiyon olarak tarihe geçti. Adını Manny Pacquiao veManuel Marquez gibi iki efsanenin yanına yazdırdı. Garcia ayrıca 4 sıklette şampiyon olan 17. isim oldu.

Garcia maç sonunda yaptığı açıklamada önüme çıkan bütün fırsatları değerlendireceğim;  sıklet fark etmeyecek hafif, süper hafif hatta welter’e de çıkabilirim. Büyük bir kemer birleştirme maçı hedefliyorum dedi.

Lipinets kariyerinde ilk kez 7. Rauntta knock down oldu. Ve 14 maçta ilk yenilgisini tattı.

Gecenin bir diğer unvan maçında rövanşı Kiryl Relikh kazandı. Rances Barthelemy’nin elinden WBA süper hafif sıklet unvanını kaptı. Relikh Barthelemy’i 118-109, 118-109 ve 117-110 ortak kararla yenmeyi başardı.

Garcia Lipinets’i böyle indiriyor!

[fvplayer src=”https://fightclub.com.tr/wp-content/uploads/2018/03/VZibHn_Rd-EKXUN1.mp4″ splash=”https://fightclub.com.tr/wp-content/uploads/2018/03/GarciaLipinets_Web.jpg” width=”640″ height=”360″]
0 0 votes
Article Rating

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
50 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
sicilyamafyasi
sicilyamafyasi
6 yıl önce

Garcia’yı tebrik ederiz

sicilyamafyasi
sicilyamafyasi
6 yıl önce

Bi de joshua ile parker’ın yüzyüze konuşmasını Türkçe altyazılı verseniz?

Roman
Roman
6 yıl önce

garcia’yı tebrik ediyorum. rances in yenilmesine şaşırdım ama çok değil çünkü ilk maçda relikh nakavtın eşiğine getirmişti diye hatırlıyorum. çenesi zayıf olduğu için sikletteki güçlü isimlere pek üstünlük kuramayacağı görüşündeyim.

richard commey de yenilgisiz alejandro luna’yı 6. roundda tko ile yenmiş.

GennadyMustafa
GennadyMustafa
6 yıl önce

Mİkey garcia benim favori 3. Boksörümdür.
1 canelo, 2 golovkin, 3mikey garcia. Garcia weltere çıkıp şampiyon olur. Ben garcia ve danny garcia maçını çok merak ediyorum. Olursa mükemmel birt maç olur. Bir an önce weltere çıkmalı.

jackal
jackal
6 yıl önce
Reply to  GennadyMustafa

garcianın ben welterde iş ypacagını düsünmüyorum crafword thurman spence garciaya göre cok iri rakipler

GennadyMustafa
GennadyMustafa
6 yıl önce
Reply to  jackal

Garciada çok iri bir boksör kilosu düşük diye öyle gözüküyo. Koca kafası dikenli saçlarıyla çok da küçük görünmez aralarında hatta o kafayla büyük bile gözükebilir :d

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  GennadyMustafa

garcia welter de bariz ufak kalır. uzun boyun yapısı sayesinde 168 boyu var. omuz yüksekliği aynı boyda olduğu boksörlere göre çok alçak(broner tartısını izleyebilirsin). omuzları dar, kemikleri pek kalın değil. bence siklet yükseltmeye pek müsait bir fiziği yok. danny garcia mikey e göre çok iri olur.

Kangroo
Kangroo
6 yıl önce

Çok iyi performans garciadan. Lipinets de savaşarak elinden geleni yaptı biraz kalite farkı ortaya çıktı ama saygıyı sonsuz haketti.

Garcia herkes karşısında şansı var gerçekten komple bir boksör. Ring iq su ve tekniğini eskisine nazaran geliştirdi. Daha yaşı sadece 30. Umarım kayıpsız gider . Loma ile maçı müthiş olur maç esnasında beyin oyunları çok döner 😀

jackal
jackal
6 yıl önce

gecenin alt maclarında richard commey ve efe ajagba nakavtla kazandılar

Prorsum
Prorsum
6 yıl önce

Maçı izleyemedim ama sonuç beklediğim gibi çıktı daha doğrusu genel geçer tüm boksseverler ekseriyetle garciadan galibiyet bekliyorlardı ve öyle oldu garciayı seviyorum sık maç yapıyor

lenolewis
lenolewis
6 yıl önce

Garcia henüz tam anlamıyla 5 yıldız boksörle test maçına çıkmadı. Bronerı yenmekle olmaz o işler. Crawford varken bu siklete çıkıp maç yapsaydın ya mikecim . Boşluğu gördünmü siklet çıkılmaz

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  lenolewis

Reis nasılsın öncelikle,bti bakıma hak veriyorum bir bakıma hak vermiyotum,ama emin ol crawford çıktıktan sonra siklet bitbiitne girdi indongo yu gördün 2.round ta kaybetti..mıkey garcia direk sikletin en iyisini yendi Açıköqsı istemezdim crawford ile maça çıksjn,reis düşünsene mıkey garcia da weltere çıkıyır ve zaten söyledi her yerde weletere çıkıyırun diye siklete bak şampiyonlar ligi… Bırak welter de karşılassınlar…resmen titanların savaşına… Devamını oku »

lenolewis
lenolewis
6 yıl önce
Reply to  sircainsaat

İyiyim seni sormalı sırçainsat .hakkaten bu welter acayip bir hal alacak gibi eğer ki bu boksörlerle tüm kemerleri alan unduspited efsane welterda .ben finalde thurman ve crawford izleriz diye düşünüyorum.errol dayanıklı sert boksör ama thurmandaki boks seviyesine çıkamadı henüz thurman puanla geçer spence diye düşünüyorum. Tüm kemerleri de crawford toplar bence .iyi motive olan boksör zirveye çıkar diye düşünüyorum

Imparator 81
Imparator 81
6 yıl önce

Crawford ve loma diğer 5 yıldızlı boksörlerden bile farklı bir seviyede ve bunların yenilmesi şu an için zor bu gibi boksörler 10 yılda bir gelir.garcia iyi boksör 4 farklı sıklette şampiyon olmuş ama aralarında kalite farkı var izleyen görebiliyor.biz gerçekten çok şanslıyız pacquiao ve floyd u doya doya izledik şimdi loma ve crawford a tanık oluyoruz

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  Imparator 81

Merhaba üstad yorumuna ketılıyorum ama sence crawford spenci yenebilir miii iyi düşün

jackal
jackal
6 yıl önce
GennadyMustafa
GennadyMustafa
6 yıl önce

Beyler canelo-golovkin doping videosu 😀
İnstagramda aramalarda karşıma çıktı. Ahahahah.. :d

https://instagram.com/p/BgB4W7MjcvR/

Roman
Roman
6 yıl önce

lipinets bence kesinlikle 5 yıldızlık bir boksör mükemmel yumruk denemeleri ve yumruklar attı. kendisini tanımıyordum. bu maç ile beraber izledim. gerçekten yetenekli, akıllı bir boksör. tecrübesiyle garcia ön plandaydı, öylede oldu. garcia’ nın lipinetsi knockdown ettiğinde ki yumruk yanlış görmediysem josh taylor’ın ohara davies’i yatırdığındaki pozisyonla benzerdi. sol ile yan dururken indirdiler. lipinets müthiş boksörmüş. garcia ise efsane yolunda ilerliyor.… Devamını oku »

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  Roman

Lipinets her zaman iyiydi aslında bu maçta iyiydi ama karsısınca garcia vardı ,garcia maç içinde 3 farklı garciayi izlettirdi ekibi ile mühtiş ahenk var aralarında

Prorsum
Prorsum
6 yıl önce
Reply to  Roman

Roman selam garcia şu an ki welter şampiyonlarıyla başa çıkabilir mi? sence düşünsene spence, thurman, crawford, danny garcia, shawn porter weltersiklet canavarlar ligi bu adamlar varken başarılı olabilir mi? pek sanmıyorum bu boksörlerden sadece birini bile yense büyük efsane olur ama dediğim gibi pek ihtimal vermiyorum

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  Prorsum

Roman ,porsum selam beyker..welter titanların savaşına döndü açkkçqsı mıkey garciada weltere çıkacagını yakında duyurur …welterde direk şampiyon istedigini söylüyor manyaklık nu Alt sikletten gelen crawford,mıkey garcia deli fibi direk şampşyonlarj istiyorlar.. Açıkçasımsagdan soldan üstten alttan bakıyırum spence bu sikletin 1 numarası ama o niri yazana kadar yanlışlıkla hep 2 rakamına bastım hayırlısı ihşallah ..adam orta siklet bokösrü benim gözümde Ama… Devamını oku »

Roman
Roman
6 yıl önce
Reply to  Prorsum

boyu 1.68 felan welter de çok daha ufak kalacaktır. mikey garcia her zaman garcia’dır boş adam değildir ama kazanması çok zor tabiki. şuanki süper hafif siklette kalıp gücüyle ön plana çıkan boksörlerle 1. lik savaşı yapmasını çok isterim. ivan baranchyk, josh taylor, regis prograis, ramirez gibi çok tehlikeli yumruklara sahip adamlarla dövüşmesi de muazzam olur.

lenolewis
lenolewis
6 yıl önce
Reply to  Roman

mike garicaya welterde şans vermiyorum tekrar söylüyorum.üst siklete çıkıp tek adamı yenmekle olmaz o işler .ben mike nin mesela bu siklette victor postolla olan maçını izlemek isterdim.welterda crawford thurman 3 lemesini izleyeceğiz gibime geliyor ama harika maçlar olacağı kesin.

Roman
Roman
6 yıl önce
Reply to  lenolewis

dostum mikey nin her zaman şansı vardır ama düşük bir şans çünkü iri rakipler war orda. crawford öküzünün çıkması normal mesela geçen 80 kiloydu. viktor postolla maça çıkarsa bencede güzel olur. onun dışında yeni nesil gümbür gümbür geliyor o siklette

VolkanK
VolkanK
6 yıl önce

Garcia çok sıkı sağlam ve disiplinli bi boksör efsane olacağını sanmam ama bi alt seviyede kendine yer bulur

GGG
GGG
6 yıl önce

Garcia ile Lomachenko’nun yapacağı maç hayatı durdurur.

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce

maça biraz baktım. lipinets beklediğimden daha iyiymiş. mikey garcia pek dile getirilmese de müthiş bir boksör. gayet iyi mücadele etmiş. mikey garcia bence siklet yükseltmemeli. welterdeki diğer boksörlere göre oldukça ufak kalır. çok güçlü, sert ve teknik boksörler var. şampiyon olması hiç kolay olmaz. olsa bile kemeri elinde uzun süre tutamaz bence. ama alt sikletlerde lomachenko ile yapacağı bir maç… Devamını oku »

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Selam ahmedim bırak o da çıksın weltere lipinetsi zorlanmadı rahat geöçti ki lipinets şyi oldugu halde Seninle aykı fikşrdeyim welter çok enteresan bri yer cadı kazanı ama düşünsene en iyi mıle garcia her maç diken üstünde,ne bilim ahmet wlter de şnanmıyorum ama mıkey garcia siklete farklı bir ambiyans getirir ,loma da 1.5 sene içinde çıkacagını söyledi siklet çok gqripleşiyor Ama… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  sircainsaat

spence i yenecek adam bulamıyorum demeye çalıştıysan(bazı yazı hataları olmuş) katılıyorum. spence i yenmek kolay iş değil. thurman bile spence karşısında favori değildir bence. ortada maç. hatta bir tık spence ten yanayım sanki. crawford u horn maçında izlemek lazım. bu siklete ne kadar uygun. bir alt sikletteki başarısını gösterebilir mi. görmek lazım.

Dagestan boxing
Dagestan boxing
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

katiliyorum , garcia fazla dile getirilmesede cok iyi boksor , maclarinda cok akli ile mucadele ediyor .

Roman
Roman
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

loma ile görüştüklerinde loma bariz çok daha ufak kalıyordu. mikey bence loma ile maç yapmamalı ona göre çok çok iri. aynı boyda olsalarda.

comment image

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  Roman

lomachenko da rigo dan daha iriydi. neden dövüştüler 🙂

Roman
Roman
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

rigo efendi parasızlıktan dövüştü. loma’ nın böyle bir risk almaya ihtiyacı yok. parası da yeterince var. en son rigo maçından 1.4 milyon $ kazandı. yaaa 😀

Hayrettin Yeğin
Hayrettin Yeğin
6 yıl önce

Mickey Garcia sadece sikletinde değil üst sikletlere tereddüt etmeden çıkan ve orda da hedefleri olan büyük bir şampiyon.Dün geceki gösterdiği performans puanlamaya göre kafa kafaya görünsede bence maçın kontrolü garciadaydı.Garcia bu siklette de şampiyon olsada kendi sikletine geri dönüp büyük maç kovalayacaktır.hafta içi yaptığı açıklamada süper hafif orta siklette kendimi tam rahat hissetmiyorum ama bu siklette nekadar güçlü olduğumu gösterebilecek… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce

usta nerelerdesin ya. özletme kendini.

GennadyMustafa
GennadyMustafa
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

aynen

Hayrettin Yeğin
Hayrettin Yeğin
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Estağfurullah eyvallah Ahmet ve GennadyMustafa kardeşim.Bundan sonra daha fazla vakit ayırıp düzenli olarak yazacam inşallah.

Prorsum
Prorsum
6 yıl önce

Başkan hoşgeldin tekrar yazılarını özledik

Hayrettin Yeğin
Hayrettin Yeğin
6 yıl önce
Reply to  Prorsum

Teşekkür ederim prorsum kardeşim eyvallah.

Juvenil
Juvenil
6 yıl önce

maçı izledim, mike garcia’nın one-two kombinasyonları, double jableri çok iyiydi ama bence onu diğer boksörlerin önüne çıkaran özelliği zamanlaması, içeri giriş çıkışlarda, çıkardığı kontralarda zamanlaması harika. kd yaptığı pozisyonda lipinetsin sağ gardığını indirdiğini görüp solu çıkarması müthişti. maç içerisinde buna benzer 3-4 pozisyonu daha vardı. lipinesin de güzel mücadele ettiğini düşünüyorum güzel body shotlar çıkardı, maç sırasında garciayı yakaladığı birkaç… Devamını oku »

failen
failen
6 yıl önce
Reply to  Juvenil

garcia’nın sakatlık detayını çok iyi yakalamışsın. kesinlikle katılıyorum sana. garcia sağlıklı olduğu taktirde çekineceği boksör yok. yener yenilir o ayrı.

Hayrettin Yeğin
Hayrettin Yeğin
6 yıl önce

Ahmet Kurt kardeşimin dediği gibi walterweighyti Crawfordun horn karşısındaki performansı belirleyici olacak.bu sikletin şuan en öne çıkan ismi spance.spance – thurman maçında spance o maçı özellikle baskısı ve kondisyonu ile alacaktır.Bu siklette bence spanceye en ters gelecek boksör Crawforddur çünkü çok teknik ve zamanlaması çok iyi.boş yumruk çıkarıp kendini yoran bir boksör değil.Crawford horndan sonra acele etmeden kiloyu oturtup form… Devamını oku »

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce

garcia thurman ı bayağı zorlamıştı. hele porter maçı zaten ortada geçmişti. spence baskıcı stile alışırsa thurman ı yenebilir. porter ve garcia dan daha iri daha güçlü ve daha çok yumruk atıyor bence. çenesi bu boksörler kadar sağlam mı bilinmez ama agresif yönüyle thurman ı bir hayli zorlar bence.

halil bulut
halil bulut
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

peki ahmet kardeşim spence crawfordu yenebilir mi şu anki sikletinde

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  halil bulut

bu soruya crawford-horn maçından sonra cevap verebiliriz bence

halil bulut
halil bulut
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

ben many pacgaio ile hornun maçını canlı izledim manny bile hornu 10. rauntta nakavt edicek duruma getirdi tahminim crawford tko ile kazanır ama gerçi 1 üst siklete geçtiği için zorlanıcaktır ama ben tko ile kazanacağını düşünüyorum

Arsenik Cemal
Arsenik Cemal
6 yıl önce
Reply to  halil bulut

bende öyle düşünüyorum

sircainsaat
sircainsaat
6 yıl önce
Reply to  Arsenik Cemal

Ahmet senin bir hıyunu seviyorum boksörlere çok iyi niyetli bakıyorsun,neden diyeceksin thurman porterle maç ortadaydı.thurman garcia ya karşı son roundlar biraz sıkıntı çekti eger garcia ilk rounddan itibaren agresif stille dövğşseydi maç 5.rounddan itibaren sistematik olarak trajediye dönebilirdi garcia hatasının farkına fazlwısyla vardı.. Spence in tam isteidgi adam porter sürekli kırışma tam da istediigmtarzda Spence ,garciaya karşı da reach mesafesi… Devamını oku »

Hayrettin Yeğin
Hayrettin Yeğin
6 yıl önce

Thurman boks tarzı olarak göze hoş gelen kırışmayı seven ve yumruklarını genelde içeri sokarak vurup baskı durumunda o baskıdan rahat çıkan bir boksör ama thurman Porter ve garcia karşısında bu taktiği kolay kolay uygulayamadı.ahmet kardeşimin dediği gibi Porter maçındaki galibiyeti şampiyon olmasından ötürü.crawford için acele etmemek lazım.thurman nasıl spance ile hemen maç yapmak istemiyorsa crawfordunda okadar kredisi vardır.

About Billions
About Billions
6 yıl önce

Müthiş bi maçtı. Gerçekten sonucu haricinde, her anlamda tatmin edici bi maçtı benim için. Lipinets, yavaş bi boksördü ama garcia karşısında bu kadar yavaş kalacağını düşünmüyordum. Broner maçı, garcianın hızı konusunda beni yanılttı. Düşündüğümden daha hızlı bi garcia vardı. Çok iyi kontralar çıkardı ve genel anlamda tecrübesini konuşturdu. Garcianın ayarladığı mesafeyi aşmak, çok zor. Ben yine de domine edilmiş bi… Devamını oku »

Başa dön tuşu
50
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.