Boks

Eski Dünya Şampiyonu Robert Guerrero Ada Basınına Selçuk Aydın Hakkında Konuştu!

Bir dönemin önemli boksörü,  2 ayrı sıklette 3 kez dünya şampiyonluğu yaşamış, hayalet lakaplı Robert Guerrero Fight Talk’a özel bir röportaj verdi. Röportajda kariyerinden ve özel hayatından bahseden Guerrero, efsane boksörümüz Selçuk Aydın’a dair de açıklamalarda bulundu.

Selçuk Aydın Türk boks tarihinde profesyonel arenada Türk pasaportu ile mücadele eden boksörlerimiz içerisinde 4 büyük federasyonda unvan maçına en çok yaklaşan isim oldu. Aydın 2012 yılında Golden Boy tarafından organize edilen gecede Shawn Porter, George Groves, Hugo Centeno Jr. gibi isimlerin bulunduğu kartta ana maç olarak ringe çıkmış, WBC geçici yarı orta sıklet unvanı için Robert Guerrero ile karşılaşmıştı.

Guerrero röportajda Danimarka’da Spend Abazi ile karşılaştığında unvan kazandığını ama çocuğunun doğumunu kaçırdığını, eşinin hastalığından sonra yaşadığı zor günleri ve nasıl üstesinden geldiğini anlattı.

Selçuk Aydın ile ilgili bölüm ise Floyd sorusu ile başladı. Floyd ile dövüşmek nasıl bir histi?

“En zorlu mücadelemdi, hızı inanılmaz. Sizi tekniği ile alt ediyor. Sizi kimsenin daha önce yenmediği şekilde yeniyor. Floyd’a kaybetmek benim için sorun değil tıpkı diğer 49 adam gibi ben de kaybettim”

Röportajı gerçekleştiren Craig Scott WBC geçici unvan maçında Selçuk Aydın’ı mağlup etmesinin Guerrero’nun kariyerindeki en önemli galibiyeti olduğunu ifade ediyor.

“ Selçuk Aydın’ı mağlup ettiğimde kendisi yenilgisizdi. Yarı orta sıklette bu maça çıkmıştık. Benim için harika bir tecrübeydi çünkü ilk kez yarı orta sıklette dövüşecektim ve karşımda WBC’nin 1 numaralı ismi vardı. Bu maçı kazanmam sayesinde Berto ve Floyd ile maç yapma şansım oldu. Selçuk Aydın’ı yenmek benim için büyük bir olaydı.”

 

 

0 0 votes
Article Rating

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
4 Yorum
En Eskiler
En Yeniler En Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Abdullah yılmaz
Abdullah yılmaz
6 yıl önce

oo aradan kaç yıl geçmiş selçuk boksu bırakmış beyefendi açıklama yapıyor….

oguz55
oguz55
6 yıl önce

Selçuk Aydın şampiyon ayarında bir boksör olmasa da profosyonel bir ekiple,profosyonel bir yaşantı ile uzun süreler rekabetçi bir boksör olabilirdi.Nice meczuplar ünvan maçına çıkıyor,Selçuk onlardan daha kötü boksör değildi…

World kid
World kid
6 yıl önce

Ben Selçuk Aydın’ın uzun bir süre takip etmiş biri olarak welterweight’te en güçlü yumruklarından biri olduğunu düşünüyorum. Eğer düzgün bir takım ile çalışabilme fırsatı olmuş olsaydı floyd’un kariyerinde en zorlandığı rakiplerinden biri olacağını düşünüyordum. Örneğin miGuel cotto vs Floyd mayweather maçı ben Selçuk Aydın’ın cotto’dan daha güçlü patlayıcı yumruklara sahip olduğunu biliyorum. Boks sporuna birçok şey kazandırdı.

GGG
GGG
6 yıl önce

Ah Selçuk ah. Strateji kurbanı oldu. Guerrero’yu nakavt etmek için değil de yenmek için çıkmalıydı ringe. 12 raund boyunca nakavt yumruğunu aradı, guerrero ise puanları topladı. Guerrero’yi yense belki de Mayweather ile maça çıkacaktı. Kısmet değilmiş. Selçuk kesinlikle Türkiye boksunun en iyisidir

Başa dön tuşu
4
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.