Boks

Wilder vs Zhang I Hrgovic vs Dubois Boks Gecesi Sonuçları

Riyad'da Yine Boks Gecesine Nakavtlar Damga Vurdu

Wilder vs Zhang I Hrgovic vs Dubois Boks Gecesi Sonuçları

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde bulunan Kingdom Arena’da yapılan boks gecesinde birbirinden zorlu maçlar vardı. Çarşamba günü halka açık yapılan antrenmanın ardından perşembe günü de Riyad’da bir basın toplantısı düzenlendi. Cuma günü ise tartım günüydü. Eddie Hearn ve Frank Warren’ın 5’er boksör ile temsil ettiği boks gecesinde bu iki promotörün rekabeti üzerine kurulu organizasyonda büyük nakavtlar yaşandı. Kazanan takımın 3 milyon dolar ek prim alacağı karşılaşmalar uzun süre unutulmayacak cinstendi. Gecenin ilk maçından son maçına doğru şunlar yaşandı.

Willy Hutchinson vs Craig Richards Maç Sonucu

Willy Hutchinson vs Craig Richards
Willy Hutchinson vs Craig Richards

Willy Hutchinson (18-1, 13 KO) vs Craig Richards (18-4-1, 11 KO)  I WBC Hafif Ağır Sıklet Gümüş Kemer Maçında kazanan isim 25 yaşındaki Hutchinson oldu. Puanla biten maçta Hutchinson 34 yaşındaki rakibi Richards’ı puanla yendi. Karşılaşmanın hakemleri (Barry Lindenman 117-111 Kieran McCann 116-112 Troyce Stamey 119-109) şeklinde verdikleri puanlarla Hutchinson’ı galip ilan etti. Bu Frank Warren’ın şirketi Queensberry Promotions’a 1 puan kazandırdı ve takımı 1-0 öne geçirdi.

Raymond Ford vs Nick Ball Unvan Maçı Sonuçu

Raymond Ford vs Nick Ball
Raymond Ford vs Nick Ball

Raymond Ford vs Nick Ball I WBA Tüy Sıklet Unvan maçında Raymond Ford unvanını korumak için hem de 5’e 5 maçlarda kazanmak için çarpıştı. Ford ile Ball arasındaki muhteşem maçta kazanan Ball oldu. 3 hakemden ikisinin üstün puanlarını almayı başaran Nick Ball WBA federasyonunun tüy sıklet şampiyonu olmakla kalmadı ve Matchrrom ile Queensberry arasındaki rekabetti Frank Warren’ın şirketi Queensberry’i 2-0 öne geçirdi. Hakem puanlaması ise Pawel Kardyni 113-115   Byung Moo Kim 115-113   Jean-Robert Laine 113-115 şeklinde oldu ve Ball 2-1 kazandı. 12. rauntta nakavtın eşiğinden dönen Ball çenesinin ne kadar sağlam olduğunu da gösterdi.

Hamzah Sheeraz vs Austin Williams Maçı Nakavtla Bitti

Hamzah Sheeraz vs Austin Williams
Hamzah Sheeraz vs Austin Williams

19 maçta 19 galibiyeti bulunan Hamzah Sheeraz ABD’li rakibi Austin Williams’ı nakavt etti. 10. rauntta rakibini yıkan ve 11. rauntta da nakavt eden Pakistan asıllı Hamzah Sheeraz Queensberry takımının kaptanı olduğu için bu maçta edeceği puan iki ile çarpıldı. Nakavta 2 puan verilen rekabette 4 puan alana Hamzah 2-0’lık durumu 6-0’a taşıdı. WBC’de final elemesi değeri de taşıyan mücadelede Hamzah gümüş kemerini korudu.

Dmitry Bivol vs Malik Zinad Unvan Maçı Nefes Kesti
Dmitry Bivol vs Malik Zinad
Dmitry Bivol vs Malik Zinad

Dmitry Bivol vs Malik Zinad / WBA-IBO Hafif Ağırsıklet Maçında Libyalı boksör Zinad Bivol’a bela oldu ama nakavt olmaktan da kurtulamadı. 1. raunta çok iyi başlayan ancak raundun sonunda verdiği tek boşlukta aldığı 3’lü yumruk kombinasyonu ile yerde kalan Malik Zinad sonraki rauntlarda durumu toparladı ve 4. raundu kazanacak kadar Bivol karşısında tutunmaya başladı. 4. raunttaki üstün başarısından sonra Bvol köşesine giderken Malik Zinad onun yolunu kesip onunla kafa kafaya vererek dikleşti. Kavganın eşiğinden dönen ikili köşlerine geçtikten sonra yeni raunta eldiven tokuşturarak başladı. 5. rauntta Zinad Kırgızistan doğumlu Dmitry Bivol’ü çok iyi yakaladıysa da indiremedi. Maçta 6. raunt gelip çattığında olan oldu. Bivol çılgın derecesinde özgüvenli rakibini bu rauntta çok ağır şekilde nakavt etti.

Maçın sonunda Suudi Arabistan eğlence bakanı Turki Alalshikh ertelenen Bivol vs Beterbiev maçının 12 Ekim’de yapılacağını açıkladı.

Daniel Dubois vs Filip Hrgovic Ağır Sıklet Maçı Olay Yarattı
Daniel Dubois vs Filip Hrgovic
Daniel Dubois vs Filip Hrgovic

Tarihe geçecek ağır sıklet maçında IBF’in geçici şampiyonluğu için Daniel Dubois vs Filip Hrgovic çarpıştı. IBF’de şampiyon USYK’den sonra 1 numarada yer alan Hırvat Flip Hrgoviç maça olağanüstü derecede iyi başladı ve ilk rauntta Daniel Dubois’i sürklase etti. 2. rauntta ise Dubois’in geri dönüş sinyallerini herkes gördü. Joshua’nın da ring kenarında izlediği maçta 5. rauntta Hrgovic’in enseye attığı darbelere hakem dur dedi. 7. raunt geldiğinde ise Dubois çok ağır basmaya başladı. 4. raunttan sonra önce sağ sonra sol kaşı açılan Hrgoviç 7. rauntta neredeyse nakavt olacaktı ki zil onu kurtardı. 8. rauntta ise Dubois çok daha tehlikeli şekilde rakibinin üzerine gitmeye devam edince hakem doktoru görmek istedi. ve doktor da maçın bitmesini istedi. Buna kimse itiraz etmedi ve TKO ile maçı kazanan Dubois oldu.

Maçı izleyenler arasında Dubois’in babası Dave de vardı maçı neredeyse ringin izleyecek kadar heyecanlıydı. Bu karşılaşmanın ardından Frank Warren, Eddie Hearn’ün takımı karşısında 8-0’ı yakaladı ve geceyi önde bitirmeyi bu maçla garantiledi.

Zhilei Zhang Riyad’da Deontay Wilder’ı Nakavt Etti

Zhilei Zhang vs Deontay Wilder arasında yapılan ağır sıklet maçında ABD’li WBC’nin eski ağır sıklet dünya şampiyonu Deontay Wilder’ın kariyeri kötü şekilde noktalandı. Çinli Zhilei Zhang Amerikalı rakibi Wilder’ı 5. rauntta nakavt etti.

Maçın ilk raundu çok ortada geçerken ikinci rauntta Wilder kendini gösterse de köşede sıkışıp ağır darbelere kontralarla cevap verdi. 3. rauntta ise karşılıklı kontro yumruklar dikkat çekti.

5. rauntta ise Wilder Çinli rakibini nakavt etme fırsatını teptikten kısa bir süre sonra nakavt oldu. Tıpkı 3. rauntta olduğu gibi Wilder’ın attığı sert sağ kroşeye sol kroşe ile cevap veren Zhilei rakibini salladı. Bu sırada Wilder hakeme dönerek yardım ister gibiydi. Bunu fırsat bilen Zhilei son darbeyi indirdikten sonra Wilder kısa süre uyudu. Sonra da ayağa kalktı ama hakem maçı bitirdi ve Wilder’ı nakavtla mağlup ettiğini ilan etti. Bu maçın ardından. Frank Warren’ın takımı Eddie Hearn’ün takımı Matchroom’u 10-0 yenmiş oldu.

Türkiye’nin Boks Haberleri Sayfası

Fight Club Türkiye Olarak Gelişmeleri Aktarmaya Devam Edeceğiz. boks

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

 

1 1 vote
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.