Boks

Ryan Garcia Bokstan Uzaklaştırıldı

Garcia 1 Yıl Bokstan Men Cezası aldı

Ryan Garcia Bokstan Uzaklaştırıldı

20 Nisan 2024 tarihinde ABD’de yapılan Ryan Garcia vs Devin Haney maçında rakibi Haney’i 3 kez indirdiği halde nakavt edemeyen ancak maçı açık ara puanla kazanan Ryan Garcia bokstan uzaklaştırıldı. Bu maçta ostarine adlı performans artırıcı kullandığı iddia edilen Ryan Garcia’nın tüm testleri pozitif çıktı.

Ryan Garciia’ya 10.000 Dolar ve 1 Yıl Para Cezası

10.000 dolar para cezasına çarptırılan ve bokstan 1 yıl men edilen Ryan Garcia’nın avukatlarının çabaları da boşa çıktı. Avukatları ostarin maddesinin yediği bir yemeğin içinde olabileceği ve asla özel olarak kullanmadığını öne sürdü. Ayrıca kanında bulunan ostarine oranının binde bir değerde bile olmadığını ve bunun da herhangi bir sporcunun performansını asla yükseltmeyeceğini ispatlasa da kullanımdan dolayı 1 yıl cezayı engelleyemedi. Bu kararın ardından Haney vs Garcia hiç oynanmamış kabul edildi ve Haney’in yenilgisi kariyerinden silindi. Garcia’nın da galibiyeti! Garcia bu durumda yaptığı açıklamada maç oynanmamış kabul ediliyorsa Haney’e ödediğim parayı geri versin açıklamasında bulundu.

Gacia UFC’ye Mesaj Yolladı

Süper hafif sıklet boksörü Ryan Garcia UFC’nin CEO’su Dana White’a mesaj yollayarak kafes maçlarında yer almak istediğini artık boks yapmayacağını açıkladı. Kirli düzene yenik düştüğünün altını çizen Meskika asıllı boksör Trump ile birlikte gözükmesinin cezalandırıldığını düşünüyor.

New York Komisyonun verdiği ceza Ryan’ın 20 Nisan 2025’e kadar boks yapamacağı anlamına geliyor. WBC federasyonu Başkanı Mauricio Sulaiman ise Ryan Garcia’ya destek verdi ve ona haksızlık yapıldığını iddia etti. Haney tarafı ise Garcia ve ekibine dava açma sürecinde!

Türkiye’nin Boks Haberleri Sayfası

Fight Club Türkiye Olarak Gelişmeleri Aktarmaya Devam Edeceğiz. boks

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.