Amatör Mücadele SporlarıBoks

Olimpiyatta Trans Boksör Skandalı

İtalyan Kadın Boksörün Bırakmasına Sebep Oldu

Olimpiyatta Trans Boksör Skandalı

Paris Olimpiyat Oyunları’nda bugün yaşanan ‘trans sporcu” iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Konu ile ilgili yaşanan tartışmalara İtalya Başbakan’ı Giorgia Meloni de katıldı.

2024 Paris Olimpiyatlarında kadınlar 66 kilo boks müsabakaları ilk turunda İtalyan Angela Carini, bugün rakibi Cezayirli Imane Khelif karşısında ilk raundun 46. saniyesinde maçtan çekildi.

Cezayirli Khelif, geçen yıl dünya şampiyonası finalinden hemen önce Uluslararası Boks Birliği tarafından cinsiyet testini geçemediği gerekçe gösterilerek diskalifiye edilmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise Khelif’in Paris Olimpiyatlarında yarışmasında tıbbi bir bir problem bulunamadığına karar verince ringe çıkma hakkı doğdu.

İtalyan Trans Rakibine Dayanamayınca Ringe Terk Etti

Maçın başlamasının hemen ardından iki güçlü yumruk ile sarsılan Carini’nin başlığının yerinden oynadığı görüldü. İtalyan boksör Carini, maçın 30. saniyesinde başlığını düzeltmek için antrenörünün yanına gitti ancak kısa bir süre devam ettikten sonra köşesine döndü ve hızla ringi terk etti.

Yarışmayı neden bıraktığını açıklamayan Carini, “Ülkemi her zaman sadakatle onurlandırdım. Bu sefer başaramadım çünkü artık dövüşemiyordum. Bu yüzden maça son verdim.” dedi. İtalyan sporcu karar açıklandıktan sonra Khelif’in elini sıkmadı ve ringi terk etmeden önce dizlerinin üzerine çöküp ağladığı görüldü.

Busenaz Sürmeneli vs Imane Khelif

Öte yandan milli sporcu Busenaz Sürmeneli ve Imane Khelif, çeyrek finalde rakiplerini yenmeleri durumunda yarı finalde eşleşecek.

İtalya’nın Kadın Başbakanın Konuya Öfkesi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cezayirli boksörün oyunlara katılmasına itiraz etti. Meloni, “Erkek genetik özelliklerine sahip sporcuların kadın müsabakalarına katılmasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim bakış açıma göre bu eşit şartlarda bir yarış değil. İtalya, Cezayirli boksörün kadın müsabakalarına katılımı konusunda IOC’ye katılmıyor” dedi. Ayrıca İtalya basınında geniş yer tutan olayla ilgili kamuoyunda Khelif’in biyolojik olarak bir erkek olduğu ve olimpiyatta yarışmaması gerektiği yönünde yorumlar yapıldı.

Türkiye’nin Boks Haberleri Sayfası

Fight Club Türkiye Olarak Gelişmeleri Aktarmaya Devam Edeceğiz. boks

Paris 2024  Boks Haberleri Olimpiyatlar

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.