Kickboks ve Muay Thai

MFA’da Hasan Toy İranlı Rakibi Moradi’ye Kaybetti

Sinan Erdem'de 12 Maç MFA Gecesine Damga Vurdu

MFA’da Hasan Toy İranlı Rakibi Moradi’ye Kaybetti

İstanbul cumartesi akşamı Mega Fight Arena’ya ev sahipliği yaptı. Dünya çapında ünlü sanatçıların da konser verdiği Mega Fight Arena’da profesyonel boks ve kickboks karşılaşmaları heyacanla takip edildi. Birol Topuz’un hazırladığı kickboks maç kartı nefes kesti.

MFA'da Hasan Toy İranlı Rakibi Moradi'ye Kaybetti
MFA’da Hasan Toy İranlı Rakibi Moradi’ye Kaybetti  – Foto : Emre Erdem

İstanbul’da Kozyatağı Hilton Hotel’de gerçekleşen tartıdan sonra gerilim artımış ve rakipler arasındaki hesaplaşma maç gecesi yapıldı. Kickboksta gecenin ana maçında Hasan Toy ile İranlı İraj Moradi karşı karşıya geldi. İkili arasında Bilgehan Demir’in yaptığı röportaj sonrası büyük gerginlik yaşanmıştı. Her iki kickboksör cumartesi akşamı 75 Kg maçında karşı karşıya geldi. Tartıda birbirlerine girmeleri son anda önlenen Hasan Toy ve İranlı İraj Moradi 3 raunt üzerinden yapılan maçta karşı karşıya geldi.

İranlı Moradi K-1 Şampiyonu Hasan Toy’u Yendi

İranlı Moradi K-1 Şampiyonu Hasan Toy'u Yendi
İranlı Moradi K-1 Şampiyonu Hasan Toy’u Yendi

Dünyanın tartışmasız en prestijli kickboks organizasyonlarından biri olan K-1’in 75 Kg’daki finalleri geçen sene Japonya’da yapılmıştı ve kazanan Hasan Toy olmuştu. Yokohama’daki finallerde bir gecede 3 maç kazanarak ve son finalde ev sahibi Japon Shintaro Matsukura’yı nakavt ederek şampiyon olan Hasan Toy daha sonra bu kemerini kaybetmişti.

Hasan İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan mücadelede rakibine 3 raunt sonrasında puanla kaybetti. İlk rauntta İranlı sporcu az bir farkla öndeydi. İkinci raunttaysa Hasan Toy rakbini adeta sürklase etti. 3. rauntta ise yorgun düşen Hasan Toy istediği performansı ortaya koyamayınca İranlı İraj Moradi kontrolü eline aldı. Maçı sonunda 3 hakemin de ortak kararı ile kazanan Moradi oldu. Hasan Toy 62 maçlık kariyerindeki 13. yenilgisini alarak salondan ayrılırken İraj Moradi 16. maçında 15. galibiyetini aldı. Tek yenilgisi olan İranlı Moradi maçtan sonra yaptığı açıklamada “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözü ile alkış topladı.

Mücahit Sezer vs Enes Tetik Rövanşı Puanla Bitti

Mücahit Sezer vs Enes Tetik Rövanşı Puanla Bitti
Mücahit Sezer vs Enes Tetik Rövanşı Puanla Bitti

İki kickboksör 9 Aralık 2022’de karşı karşıya gelmiş ve 3. rauntta kazanan nakavtla Enes Tetik olmuştu. Daha sonra kansere yakalanan Enes Tetik kanser ile 1.5 yıllık mücadelesinden sonra tekrar ringlere geri döndü. Enes kendisinden ısrarla rövanş isteyen Mücahit Sezer’in isteğini kabul etti. Karşılaşma da cumartesi akşamı Sinan Erdem’deki MFA gecesinde gerçekleşti. Karşılaşmanın 3 raundunda da yıkılan veya nakavt olan bie kickboksör olmadı. Maçın sonunda kazanan Enes Tetik olarak açıklandı. Başta Mücahit Sezer’in antrenörü ve babası Metin Sezer olmak üzere büyük itirazlar oldu. Karşılaşmadan sonra Mücahit Sezer’i teselli eden ise Enes Tetik oldu ve ikili maç sonrasında Mücahit’in moral bozuklukları arasında da olsa sarılarak ringden ayrıldı.

Sinan Ulutürk Memnuniyetsiz Hollandalı Heeckeren’i Nakavt Etti

Sinan Ulutürk Memnuniyetsiz Hollandalı Heeckeren'i Nakavt Etti
Sinan Ulutürk Memnuniyetsiz Hollandalı Heeckeren’i Nakavt Etti

Sonucu büyük bir merakla beklenen maç ise Kevin “Louie” van Heeckeren ile Sinan Ulutürk arasındaydı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan maçta Ulutürk ve Heeckeren karşıa karşıya geldi. Maç öncesindeki tartıda misafir Hollandalı Heeckeren’e lale demeti ve Türk lokumu veren Ulutürk rakibi hediyeleri almak istemeyince kafasına fırlatmıştı.

Maç gelip çattığında ise çok ilginç anlar yaşandı. Sinan Ulutürk çok iyi götürdüğü ilk rauntta rakibinin itmesi sonrası yerde kalmış ancak İngiliz hakem Michael Belgrave bunu yıkılma olarak değerlendirip saymaya başlamıştı. Bu maçın neredeyse rakibe gitmesi anlamına geliyordu.

Bilgehan Demir’den Sinan Ulutürk’e Hayati Dokunuş

Karşılaşmanın devamında ikinci rauntta da rakibi ile başa baş bir maç çıkaran Karslı Sinan Ulutürk son raunda girerken çok enteresan bir durum oldu. Uzun yıllar sonrası spikerliğe bir geceliğine geri dönen Bilgehan Demir maçı anlattığı sırada hakemleri uyararak bunun bir knockdown değil ensende kolla bir itme olduğunu VAR sisteminde olduğu gibi hakem şefi Cengiz Pank’ a gösterdi. O da durumu puan hakemlerine bildirdi ve 2. raunt sırasında ilk raunttaki knockdown yani yıkılma geçersiz sayıldı. Ancak bundan Sinan’ın haberi yoktu. Spiker Bilgehan Demir tam raunt başlarken ringin iplerine kadar eğilerek Sinan Ulutürk ve antrenörü Devrim Akarsu’ya bağırarak haberi vermeye çalıştı. İlk raunttaki yıkılmanın iptal edildiğini 3. rauntta dövüşmek için rakibine doğru giderken öğrenen Sinan Ulutürk adeta yeniden doğmuşcasına bir motivasyonla son rauntta adeta fırtına kopardı.

Maçın ve raundun son anlarına doğru ilerlerken Sinan Ulutürk rakibine attığı olağanüstü bir diz darbesi ile Hollandalı Kevin Van Heeckeren’in sağ kaşını çok derin bir şekilde açtı. Bir süre devam eden maçın devamında İngiliz hakem oyunu ve süreyi durdurdu ardından da ringe doktoru çağırdı. Sağ kaşının alt kısmı çok ciddi derecede açılan ve adeta kaşından kan fışkıran Heeckeren’in devam etmesine izin verilmedi ve maçı TKO ile Sinan Ulutürk kazandı. Açılma kaza ile olmadığı ve yapılan bir teknik vuruş sonrasında meydana geldiği için Hollandalı Heeckeren karşılaşmadan teknik nakavtla mağlup ayrıldı.

Recep Doğan vs Figuereido Landman Maçında Direniş

Uzun zaman unurtulmayacak maçlardan biri de 29 yaşındaki Recep Doğan ile 19 yaşındaki Figuereido Landman arasındaydı. Maçın ilk raundunda dramatik bir yıkılış yaşayan Ağrılı Recep Doğan ilk rauntta nakavt olacak izlenmi verdi. Ancak daha sonraki muhteşem direnişi ile maçın içinde kalmayı başardı. Son dönemin en sağlam kickboksörlerinden biri olan ve geleceğin en büyük şampiyon adaylarından gösterilen Landman ne yaptıysa Recep Doğan’ı nakavt edemedi. Recep Doğan maç içindeki geri dönüşü ve rakibini zor durumlara düşürmesi ile takdir topladı.

Mücahit Kulak’tan Talihsiz Yenilgi

Aslen Kastamonulu olan Mücahit Kulak Mega Fight Arena  gecesinde ringe çıktı ve Brezilyalı Rodrigo Mineiro ile karşılaştı. Maçın ilk raundunda rakibine karşı açık ara üstünlük kuran Mücahiy Kulak 3. rauntta verdiği bir andıl boşlukta yer yıkıldı. Rodrigo Mineiro Türk sporduya attığı tekme sonrasında Mücahit’in karaciğerini hedef aldı. Tam isabet alan Mücahit anında diz çöktü. Hakem saymaya başladı ve tam teknik nakavtla sonuçlanacakken kenardan gelen “KALK” sesleri Mücahit’i tekrar maçın  içine aldı. İlk 2 raundu kazandığı ve son rauntta yıkıldığı için maç berabere bitti. Uzatma raundunda ise kazanan Brezilyalı oldu ve karşılaşmadan galip ayrıldı.

Muhammed Turgut Ümit Verdi

Muhammed Turgut gecenin en son maçını yaptı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan gecede İranlı Abolfazi Yadegari ile çarpışan genç kickboksör rakibini puanla yendi. İlk rauntta daha başlar başlamaz Yadegari’yi yıkan  Turgut maçı puanla kazanmayı başardı.

Serhat Değirmenci Sakatlandı

Trabzonlu Serhat Değirmenci cumartesi akşamı kendisinde 13 cm daha uzun olan 198 cm boyundaki Surinamlı Rudsel Zinhagel ile yaptığı maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Maça iyi başlayan hatta ilk rauntta rakibini attığı yumruk kombinasyonları ile abondene eden Serhat Değirmenci işin sonunu getiremedi. Maçta bacaklarına aldığı ağır darbelerin sonrasında maçı bırakmak zorunda kalan Serhat karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Sinan Erdem’de Era İstrefi, Adam Clay ve Mimi Barber Şov

Burak Mataracı ve Mert Akdağ organize ettiği MFA serisinin ikinci gecesinde Era Istrefi, Adam Clay ve Mimi Barber da verdikleri mini konserlerle eğlenceli anlar yaşattılar. Darbuka, piyano ve keman şovları ile dans gösterileri dikkat çekiciydi. Mustafa Özben’in anonsları ile coşan salonda izleyenler çok heyecanlı anlara tanıklık ettiler.

Mega Fight Arena Kickboks Gecesi Maç Sonuçları

Abolfazi Yadegari vs Muhammed Turgut (Puanla Kazandı) / 63 Kg

Levin Van Heeckeren vs Sinan Ulutürk (TKO ile Kazandı)/ 85 Kg

Rudsel Zinhagel (TKO ile Kazandı)vs Serhat Değirmenci / 85 Kg

Mücahit Sezer vs Enes Tetik (Puanla Kazandı) / 90 Kg

Figuereido Landman (Puanla Kazandı) vs Recep Doğan (1. Rauntta Yıkıldı) / 77 Kg

Rodrigo Mineiro (Extra Raunt – Puanla Kazandı) vs Mücahit Kulak (3. Rauntta Yıkıldı) / 81 Kg

Iraj Moradi (Puanla Kazandı) vs Hasan Toy / 75 Kg

Mega Fight Arena Boks Gecesi Maç Kartı

Johan Bagiu vs Batuhan Çiftçi (Puanla Kazandı) / 61.2 Kg

Pascal Abel Ndomba vs Yedil Kozhamberdiyev (TKO ile Kazandı) / 90.8 Kg

Ramal Amanov vs Berkay Varol (Puanla Kazandı) / 79,4 Kg

Gurpreet Singh vs Arda Avcı (TKO ile Kazandı) / 66 Kg WBC Asya Kemeri

Renu Phogat vs Seren Ay Çetin (Puanla Kazandı) / 56 Kg

Türkiye’nin Boks Haberleri Sayfası

Fight Club Türkiye Olarak Gelişmeleri Aktarmaya Devam Edeceğiz. boks

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

0 0 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.