Boks

Beterbiev vs Bivol Unvan Maçında Tartışmalı Karar

Suudi Arabistan'da Tartışmasız Şampiyonluk Maçında Karar Tartışılıyor...

Beterbiev vs Bivol Unvan Maçında Tartışmalı Karar

Artyur Beterbiev vs Dmitri Bivol dün akşama damga vuran maçta Suudi Arabistan’da karşı karşıya geldi. 1 Haziran’da yapılması planlanan maç Beterbiev’in menisküs ameliyatı olması sebebi ile ertelenmişti. Bivol de o gece Malik Zinad ile karşılaşmış ve onu 6. rauntta nakavt etmişti. Ve şimdi de çıktığı ringde diğer şampiyonluk kemerlerini sahibi Beterbiev ile karşılaştı.

39 yaşındaki Çeçen şampiyon Artur Beterbiev ise en son Ocak ayında Callum Smith’i 7. rauntta nakavt etmişti. Sonra da ameliyat masasına yatmış ve o dönemden bu maça gelmişti.

Her iki boksör de cuma günü yapılan tartıda son kez yüz yüze geldi. WBC-IBF-WBO şampiyonu Beterbiev 79.33 Kg, WBA-IBO şampiyonu Dmitry Bivol ise 78.9 Kg olarak tartıldı.

Beterbiev vs Bivol Score Card
Beterbiev vs Bivol Score Card

Puan Kartında Bir Hakem Beraberlik Diğer Hakemler Beterbiev Dedi.

12 raund süren maçtan sonra açıklanan karara göre Artur Beterbiev karşılaşmadan puanla galip ayrıldı. İspanyol hakem Palomo 114-114, ABD’li Feldman 115-113 Beterbiev’e Polonyalı Pawel ise 116-112 Beterbiev’e verdi. bu durumda çoğunluğun verdiği karar ile Beterbiev 5 ayrı federasyonun ve ring magazine kemerinin sahibi oldu. Compubox’a göre ise 6 raund Beterbiev 5 raund Bivol kazandı ve 6 rauntta beraberlik vardı.

Beterbiev vs Bivol İstatistik
Beterbiev vs Bivol İstatistik

Suudi Arabistan Boks Gecesi Maç Sonuçları

  • Artur Beterbiev (Ş) (Puanla Kazandı) vs. Dmitry Bivol (Ş) / IBF, WBA, WBC, WBO Hafif Ağır Sıklet Unvan Birleştirme Maçı

Namağlup WBC/IBF/WBO şampiyonu Artur Beterbiev (21-0, 20 nakavt), WBA şampiyonu Dmitry Bivol’a (23-1, 12 nakavt) karşı aldığı on iki raunt sonunda puanla üstünlük sağladı. Çoğunluk kararıyla hafif ağır sıklette beş kemer döneminin tartışmasız ilk şampiyonu oldu. Puanlama 114-114, 115-113, 116-112’lik şeklindeydi.

Artur Beterbiev Undisputed
Artur Beterbiev Undisputed
  • Fabio Wardley (Ş) (1. Rd TKO ile Kazandı)vs. Frazer Clarke 2  / Britanya Ağır Sıklet Maçı

İngiltere şampiyonu ve WBC #8, WBO #8, WBA #9, IBF #12 numarası ağır sıklet boksör Fabio Wardley (18-0-1, 17 nakavt) Frazer Clarke’a (8-1-1, 6 nakavt) karşı muhteşem bir ilk raunt nakavtı yaptı. Mart ayında berabere kaldıktan sonra Wardley, Clarke’ı sağ yumrukla yere sererek maçı ilk rauntta kazandı.

  • Jai Opetaia (Ş) (6. Rd TKO ile Kazandı) vs. Jack Massey / IBF- The Ring Yarı Ağır Sıklet Unvan Maçı

Yenilgiziz IBF yarı ağır sıklet şampiyonu Avustralyalı Jai Opetaia (26-0, 20 nakavt), Suudi Arabistan’ın, Riyad kentinde bulunan Kingdom Arena’da geceyi nakavtla tamamladı. Beterbiev-Bivol alt kartında Jack Massey’e (22-3, 12 nakavt) karşı altıncı rauntta teknik nakavtla dünya şampiyonluğunu başarıyla korudu. Opetaia, Massey’nin köşesi altıncı rauntta havlu atana kadar oyunu istikrarlı bir şekilde önde götürdü. Nakavtla kazanan Opetaia ocak ayına kadar 1 numaralı mecburi rakibi Hüseyin Cinkara ile unvan koruma için anlaşmak zorunda. IBF bu talimatı verdi.

  • Chris Eubank Jr. (7. Rd KO ile Kazandı) vs. Kamil Szeremeta / IBO Orta Sıklet Unvan Maçı

WBC #3, IBF #5, WBA #7 numarası orta sıklet Chris Eubank Jr (34-3, 25 nakavt) Polonyalı  Kamil Szeremeta’yı (25-3-2, 8 nakavt) yedinci rauntta nakavt etti. Eubank, Szeremeta’yı birinci ve altıncı rauntta yere serdi, ardından yedinci rauntta iki kere daha yıkarak işibitirdi. Eubank jr maç sonunda IBO orta sıklet şampiyonu oldu ve iki ayrı sıklette bu başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Eubank daha önce IBO süper orta sıklet şampiyonluğu yaşamıştı.

Chris Eubank Jr vs. Kamil Szeremeta
Chris Eubank Jr vs. Kamil Szeremeta
  • Skye Nicolson (Ş) (Puanla Kazandı) vs. Raven Chapman / WBC Tüy Sıklet Kadınlar Unvan Maçı

WBC kadın tüy siklet şampiyonu Skye Nicolson (12-0, 1 KO) unvanını korumak için on rauntluk maçta Raven Chapman’ı (9-1, 2 KO) puanla yendi. Puanlama 99-91, 98-92, 98-92 şeklinde oldu.

  • Ben Whittaker vs. Liam Cameron / Hafif Ağır Sıklet Maçı (Whittaker Sakatlandı – Yarıda Kalan Maç BERABERE BİTTİ)

Yenilgisiz Ben Whittaker (8-0-1, 5 nakavt) ve Liam Cameron (23-6-1, 10 Nakavt) 5 rauntluk teknik beraberliğe kadar mücadele etti. Cameron, 2020 Olimpiyat gümüş madalyalı Whittaker’a elinden gelenin en iyisini verdi. Beşinci raundun sonunda bir yakınlaşma sırasında, her iki dövüşçü de üst ipten düştü ve Whittaker bacak sakatlığı yaşadı. Maç 58-57 Whittaker, 58-57 Cameron, 58-58 skorlarıyla sona erdi. Bu düşme Cameron rakibini iplere sürerken iplerin çok gevşek olması sonrasında gerçekleşti.

Ben Whittaker vs. Liam Cameron
Ben Whittaker vs. Liam Cameron
  • Mohammed Alakel (40-36×3 Kazandı) vs. Jesus Gonzalez / 4 Rd – Süper Yarı Orta Sıklet Maçı

Türkiye’nin Boks Haberleri Sayfası

Fight Club Türkiye Olarak Gelişmeleri Aktarmaya Devam Edeceğiz. boks

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

5 2 votes
Article Rating

Fight Club

Fightclub, Türkiye'nin En büyük dövüş sporları sitesi

İlgili Makaleler

Abone ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.